Hur behandlar läkarna Occipital Nerver?

August 24

Läkare och annan vårdpersonal använder flera metoder för att behandla och minska symptomen av occipital nervsmärta, inklusive läkemedel, manuella terapier, och kirurgi. Occipital nervsmärta orsakas av nervinflammation från kompression eller impingement av nerven, och kan också orsakas av redan existerande medicinska tillstånd som diabetes, gikt, och nervskador. I vissa fall occipital neuralgi är fel diagnos som migrän, och korrekt diagnos kan ta lite tid att nå. Symtomen vid denna sjukdom inkluderar bultande smärta i bakhuvudet och nackregionen samt ljuskänslighet och stickningar över hårbotten och bakom ögon och öron.

En av de första behandlingarna flesta läkare använder för att behandla occipital nerv smärta är mediciner, ofta antiinflammatoriska och antikrampframkallande. De antiinflammatoriska läkemedel används för att lugna de irriterade vävnader hos C2 nerverna och minska svullnad och smärta. Denna behandling är ofta tillräckligt för att återställa det allmänna välbefinnandet och för att eliminera kroniska symptom på denna sjukdom. Antikonvulsiva används för patienter som upplever mer allvarliga symptom och minska risken för muskelkramp i nacken och huvudet. Vissa patienter kan kräva en kombination av läkemedlen att helt ta hand om occipital neuralgi.

Dessutom eller i stället för mediciner, vissa läkare ordinera manuella terapier som massage, akupunktur, och akupressur, för att ge lindring för patienter. Läkaren kan rekommendera att patienten besöka en annan läkare med specialistutbildning inom dessa områden för att säkerställa den mest effektiva behandlingen. Alla de manuella terapier är utformade för att tillhandahålla icke-invasiv muskler lättnad och kan även bidra till att minska inflammation och kompression av nerven. Det är inte ovanligt att de occipital nerver att dra nytta av flera olika typer av terapi, inklusive konventionella mediciner och manuella terapier.

När de mer konventionella metoder för behandling av occipital nervsmärta misslyckas, kan läkarna välja att prova en occipital nervblockad eller operation för att rätta till problemet. Under en occipital nervblockad, är medicinering injiceras mage att stoppa smärtreceptorer från att skicka denna information till hjärnan. Resultatet är att patienten är smärtfri under en tidsperiod, även om det är vanligt att det förfarande som skall upprepas vid behov. Kirurgi innebär avskiljer occipital nerver, vilket ger en permanent, men impopulära, lösning till nacknervsmärta. Dessa alternativ används endast i de mest allvarliga fallen av detta tillstånd.

  • Occipital nervinflammation kan orsaka nacksmärta.
  • En läkare ofta ordinerar medicin till en början att behandla occipital nervsmärta.
  • Occipital huvudvärk kan ibland orsaka smärta bakom ögonen.