Sautéed Broccoli Raab

September 28

Om du är trött på samma gamla sidor med julbord, prova detta sauterade broccoli raab, som har en sötare mjukare smak än broccoli gör. Om du inte har en enorm traktörpanna, kan du behöva dela detta på mitten och göra det två gånger. De recept instruktioner förutsätter att så är fallet. En stor wok fungerar bra också, om du har en.

Tillagningstid: 5 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Utbyte: 10 portioner

4 pounds (4 genomsnittliga klasar) broccoli raab

6 msk ljus olivolja

6 vitlöksklyftor, tunt skivad

Salt och peppar

  1. Tvätta broccoli raab, klippa bort den tjocka delen av stjälkarna och skär den i lagom stora bitar. Dela upp det i två omgångar.
  2. Värm hälften av oljan på medelvärme i en stor traktörpanna. Fräs halv vitlöken försiktigt i ungefär en minut, tills den är blek gyllene. Låt inte vitlök brinna. Lägg hälften av broccolin raab, vrid värmen till hög, och omedelbart slänga med vitlöksolja i pannan. Koka i ca 5 minuter, gungade ibland med tång tills bladen har börjat vissna men de är fortfarande lite krispigt. Broccoli Raab minskar med cirka två tredjedelar.
  3. Vänd ut i varmt serveringsfat. Upprepa med andra omgång. Smaka av och servera genast.

Fräs broccolin raab förväg, även dagen innan, och förvara den i en microwavebehållare. Glöm inte att stoppa matlagning medan Raab är fortfarande ganska skarp. Precis innan servering, nuke Raab ett par minuter tills den är uppvärmd igenom. Du kan också slänga den i en varm wok.

Per portion: Kalorier 106 (Från Fat 72); Fett 8g (Mättade 1g); Kolesterol 0mg; Natrium 90 mg; Kolhydrater 7g (Kostfiber 0g); Protein 4g.