Vilka är fördelarna med Tea Tree Oil för hår?

July 27

Tea tree olja kommer från Melaleuca släkte av växter och ger flera naturliga fördelar för hår hälsa. Det är allmänt känt för sin antiseptiska, svampdödande och anti-inflammatoriska egenskaper, vilket har beeen visat sig bidra till att förbättra flera hår relaterade frågor, som mjäll, hårbotten ringorm, och mjölkskorv. Det förmodas att användning av tea tree olja för hår kan också hjälpa håret växa snabbare och ser tjockare och friskare.

De flesta använder tea tree olja på håret för sina antiseptiska egenskaper. Det bidrar till att inte bara ta bort eventuell överflödig olja eller smuts kvar från schampo, utan också för att eliminera uppbyggnaden av mineraler i vattnet och från schampo och balsam också. Hårsäckarna också rensas ut, vilket kan göra det möjligt för håret att växa mer fritt utan något hämmande det. Den renare utseende på håret kan också bidra till att få det att verka längre.

Vissa människor rekommenderar också att använda tea tree olja för att döda huvudlöss och några ägg det kan ha kläckts i håret. Detta innebär normalt att använda dessa schampon med jämna mellanrum under dagen. En hårbottenmassage med tea tree olja lösning kan också göras mellan tvätt för att hjälpa processen.

De svampdödande egenskaper hjälpa även att bli av ett antal hårbotten problem som kan hämma hårväxt. Genom att använda tea tree olja för håret regelbundet, jästen finns på hår, Pityrosporum ovale, kan avlägsnas från hårbotten och hindras från att återvända. Det är denna jästsvamp som tros bero på ihållande mjäll problem hos vissa personer. Tea tree olja kan också bekämpa ringorm finns på hårbotten.

Det finns flera andra potentiella fördelar med att använda tea tree olja på håret. Vissa föräldrar hävdar att det hjälper till att rensa mjölkskorv hos spädbarn när det blandas med en transportör olja, såsom mandelolja. Det används för att återfukta håret som antingen är krusigt eller torr och hjälpmedel för att förbättra texturen. Tea tree olja möjliggör hårets egna naturliga oljor som skall frigöras och konditionera hår och hårbotten. Detta kan också hjälpa till att göra håret tjockare och hjälpa den att växa snabbare. Det tros också att tea tree olja kan förbättra den totala pH-balansen i hårbotten, vilket också kan hjälpa till att hårväxten och förtjockning.

  • Te olja schampo kan hjälpa till att hålla håret ser rent längre.
  • Tea tree olja.
  • Tea tree olja kan hjälpa håret att se tjockare och friskare.
  • Schampon innehåller tea tree olja kan hjälpa döda huvudlöss.
  • Tea tree olja kan hjälpa håret växa snabbare.
  • Tea tree olja kan bidra till att förhindra håravfall.
  • Tea tree olja kan vara effektiv vid behandling av mjäll.