Vikten av D-vitamin i Diabetes Management

October 29

Sambandet mellan låga nivåer av vitamin D och metabola syndromet (eller typ 2-diabetes) är förvirrad av att fettcellerna tenderar att fånga vitamin D, hålla blodnivåer deprimerad. Lägre D-vitaminnivåer kan helt enkelt vara ett resultat av fetma, vilket kan vara den verkliga boven bakom dessa relaterade villkor, och thereâ € s inte mycket bevis för att vitamin D hjälper till att kontrollera blodsockernivån efter diabetes diagnostiseras.

Vitamin D är unikt genom att du kan, och i hur du kan göra din egen. Anmärkningsvärt, exponering för solljus förvandlar en form av kolesterol lagras i huden till en föregångare till den aktiva formen av vitamin D. Men de annonserade farorna med överexponering (eller någon exponering) för direkt solljus håller många människor från att få tillräckligt med exponering för adekvat vitamin D produktion året runt.

Plus, andra faktorer, som var du bor, färgen på din hud, och hur mycket kroppsfett du lagrar (kroppsfett fångar och håller vitamin D) gör konsekvent adekvat produktion av D-vitamin genom exponering för solljus nästan omöjligt för många människor.

Ändå får adekvat D-vitamin är avgörande för benhälsa eftersom D-vitamin är viktigt för adekvat absorption av kalcium och kan ha många fler fördelar för din hälsa. För denna bok följande två aspekter av vitamin D är viktigast:

  • Bortom dess avgörande roll arbetar i tandem med kalcium och fosfor för benhälsa, bevis för att D-vitamin har mycket bredare positiva effekter på din hälsa växer.

    Vitamin D verkar hjälpa till att reglera ditt immunförsvar och minska inflammation svar, kan arbeta för att förhindra flera cancerformer, tycks minska uppbyggnad av farliga plack i artärerna och bidra till att minska blodtrycket, kan arbeta för att förhindra det metabola syndromet, som ofta förknippas med typ 2-diabetes, och kan även minska risken för både typ 1 och typ 2-diabetes.

    Otillräckliga nivåer av D-vitamin spelar trycka insulinproduktionen, och den potentiella positiva effekten av tillräckliga nivåer av D-vitamin på hjärthälsa och allmän inflammation skulle föreslå att bibehålla tillräckliga nivåer av D-vitamin kan bidra till att minska risken för diabeteskomplikationer. Övervikt, dock arbetar mot dina ansträngningar att öka nivåer av vitamin D.

  • Itâ € s mycket svårt att få tillräckligt med D-vitamin från mat. Eftersom D-vitamin är ett fett sol u ble vitamin, fet fisk som lax och makrill brukar vara de bästa naturliga källorna, och animaliska källor innehåller den mest aktiva formen av D-vitamin, som kallas D 3.

    Icke-animaliska källor av vitamin D är en annan, mindre aktiv, formen kallas D 2, men svamp som utsätts för ultraviolett ljus kan ge betydande mängder av D 2. Växtbaserade livsmedel utbudet nästan ingen signifikant D-vitamin (svamp är en svamp).

    Många livsmedel, som mjölk och apelsinjuice, är berikade med D-vitamin, men du kan behöva dricka sex koppar mjölk varje dag för att nå det rekommenderade dagliga intaget för personer 1 till 70 år ålder av 600 internationella enheter (en IU av vitamin D är lika med .025 mg, så den dagliga rekommendationen är 15 mikrogram). Den dagliga rekommendationen stiger till 800 IU vid 70 års ålder.

Den dagliga rekommenderade intaget av vitamin D är riktad för att uppnå en minimiblodnivån 20 nanogram per milliliter (ng / ml) av 25-hydroxyvitamin D (den aktiva föreningen som bör mätas i labbet). Ytterst varningarna och utmaningar med att få tillräcklig solexponering, tillsammans med den relativa svårigheten att konsumera en tillräcklig dos av D-vitamin från mat, gör D-vitamin behövs för många människor att upprätthålla en lämplig blodnivå.

Även dosera på D-vitamin är möjligt, om du inte tillbringar mycket tid ute i solen utan solkräm, och ta höga doser av kosttillskott också, är det högst osannolikt. De flesta fall av vitamin D toxicitet är relaterade till oavsiktlig konsumtion av stora doser. För vuxna är av D-vitamin den övre gränsen för rekommenderat dagligt intag är 4.000 IU.