Hur kan jag lära mig att vara en Puppeteer?

October 26

Arbeta med dockor kan vara en givande upplevelse, både som hobby och som ett sätt att försörja sig. För personer som är intresserade av att lära sig att bli en dockspelare, det finns flera sätt att nå det målet. Liksom många andra discipliner, till en person som ser att bli en professionell dock kanske kan få en examen i ämnet från en högskola eller ett universitet; andra kan studera under en mentor. Någon som vill lära puppeteering som hobby kan studera böcker eller ta några lektioner för att lära sig mer.

Många människor är förvånad över att ett antal skolor och universitet världen över erbjuder utbildningar och även grader i disciplinen Puppetry Arts. För personer som menar allvar driva farkosten som en heltid yrke, väljer att engagera sig i ett omfattande och strukturerat läroplan som innehåller information allehanda aspekter av dockteater vettigt. Listor över skolor och universitet som ger på campus samt möjligheter denna typ distansutbildning kan placeras på nätet.

Ett annat utmärkt sätt att bli en dockspelare är att hitta en mentor eller ingå ett lärlingsutbildning. Arbeta under ledning av en erfaren dock kan hjälpa individen att undvika några av de vanligaste misstagen som kan uppstå när en person försöker lära sig en ny färdighet. Ofta kan instruktören eller mentor ger konstruktiv kritik som hjälper den spirande dockfinslipa sitt hantverk på kort tid, i stället för att år för att uppnå samma nivå av sakkunskap.

För människor som vill lära sig att vara en dockspelare som en hobby, är en av de mest effektiva sätten att hitta resurser som kan användas för att lära sig så du går. Böcker och manualer praxis som ger en grundläggande kunskap om historien om dockteater, idéer för att skapa dockor, satt konstruktion, och andra element som är grundläggande för dockteater finns i många bokhandlar. Det finns även online kurser som kan fyllas på några timmar som kommer att ge all den rudimentära information som behövs för att komma igång med din nya hobby. Detta gör det möjligt för entusiasten att lära sig hur man blir en dockspelare inom ramarna för andra tidsåtaganden.

  • Puppeteers kan börja genom att arbeta med socka marionetter.