Vad är en djup Perception Test?

January 21

En djupseende test är en vetenskaplig metod för att bestämma en individualâ € s djupseende. Djupseende är förmågan att uppskatta avståndet mellan en tittade objekt. Många hjärn och ögon funktioner krävs för korrekt djup uppfattning. I första hand måste båda ögonen fungerar i nästan perfekt tandem för en korrekt beräkning av djup och avstånd. En djupseende test kan upptäcka mindre brister i denna process som inte kan vara tydlig i dag till dag liv.

Djupseende uppstår på grund av mindre skillnader i placeringen av ögonen i det mänskliga ansiktet. Detta resulterar i två något olika vyer av samma objekt, en process som kallas stereoseende. Hjärnan bearbetar oftast detta visuell information automatiskt, som ger en person med en tredimensionell bild av alla objekt i sikte, även vilka objekt som är närmare än andra. Avvikelser i sikte eller hjärnans funktion kan försämra denna process. En djupseende test kan avgöra om en person har dessa synskador.

Människor och vissa andra djur, inklusive de flesta primater, har stereoskopisk syn eftersom deras ögon är placerade på framsidan av huvudet, vilket gör båda ögonen att fokusera på samma objekt samtidigt. Forskarna tror att detta ger rovdjur såsom primater med förmågan att rikta och fånga byten. I det moderna livet, många karriärer beror på exakt djupseende, inklusive de av piloter, idrottsmän och vårdpersonal. En djupseende test kan krävas för att säkerställa att en persona € s syn uppfyller de normer som krävs av hans eller hennes yrke. Till exempel måste en pilot ha felfri djupseende för säkerheten för ett aircraftâ € s besättning och passagerare.

Djupseende beror på andra visuella ledtrådar förutom stereoseende, såsom befintlig kunskap om en Objecta € s storlek. En djupseende testet tar bort en del av dessa ledtrådar för att mäta vision och hjärnfunktion. Till exempel använder en slumpmässig-dot stereotest generiska former för att tvinga motivet att förlita sig på stereoseende ensam fördjupad analys. Ett sådant test använder ark av plast av varierande klarhet för att skapa illusionen av djup.

En enkel djupseende testet avgör om båda ögonen är i linje när du tittar på samma objekt, som kallas konvergens. Sjukdomar såsom amblyopi, vanligen kallat lata ögat, eller skelning kan försämra konvergens och djupseende. Dessa förhållanden kan lätt bestämmas när de är konstanta, eller kronisk; om de inträffar intermittent dock ett djupseende prov kan krävas för att upptäcka dem. Licensed optiker eller ögonläkare kan behandla sådana villkor med terapi, korrigerande linser, eller båda.

  • Människor och de flesta andra primater har stereoskopisk syn.
  • Optiker kan behandla dålig djupseende.
  • En enkel djupseende testet avgör om båda ögonen är i linje när du tittar på samma objekt.