Vad är Mardi Gras?

January 18

Mardi Gras, vilket är franska för "Fat Tuesday", är en årlig fest som äger rum före fastan. Även kallad fettisdagen, Mardi Gras, är oftast den sista dagen i Carnival, en vecka-för månad långa firandet i kristen, mestadels romersk-katolska, tradition. Mardi Gras är en presenteras som en stor festival, en fränare carne vale --eller "farväl till köttet" - som fungerar som den sista sådd av flyghavre före inträdet av den nyktra säsongen av Lent bådas av askonsdagen.

Det finns många platser som är kända för sina Mardi Gras firandet, inklusive New Orleans, Louisiana; Mobile, Alabama; och Galveston, Texas - i USA - och Rio de Janeiro, Brasilien; Venedig, Italien; och Mazatlan, Mexiko - internationellt. I huvudsak har firandet av Mardi Gras mycket att göra med satiating aptit innan fastetidens säsongen av botgöring och självförnekelse, som börjar på askonsdagen och slutar på påsken. Ännu ett annat namn för Mardi Gras är "pannkaka tisdag", som är en referens till seden att festa på pannkakor och slutar upp alla ägg och mejeriprodukter ofta förbjudna under faste snabbt.

Även Mardi Gras och Carnival tullen i världen skiljer sig åt, det finns vissa faktorer som delas av nästan alla: musik; djärva, färgglada kostymer och / eller masker; och unabashed munterhet. Festligheterna är magneter för turister från hela världen.

Den kanske mest kända Mardi Gras firandet i USA är det av New Orleans, Lousiana. Även om ingen historisk bekräftelse finns på exakt när den första Mardi Gras firades i New Orleans, är det troligt att tidiga franska Settlers förde seden med dem till Louisiana. Populär legend utmärkelser äran att transplantera Mardi Gras till den nya världen till en fransk upptäcktsresande som anlände till Mississippifloden 1699 och namngav hans plats för landning Point du Mardi Gras, efter semestern firade den dagen i sitt hemland. Sjuttonhundratalets dokument avser väletablerade före fastan traditioner som maskerade bollar.

Början cirka två veckor innan Fat Tuesday, parader organiseras av grupper eller klubbar som kallas krewes börja flytta genom gatorna i New Orleans och omgivande samhällen. Krewe medlemmar betalar generellt medlemsavgifter eller avgifter, som används för att finansiera byggandet av deras parad flöten och dräkterna de bär. Vissa krewes har en lång historisk tradition. Den Mistick Krewe av Comus höll sitt första paraden 1857 och fortfarande innehar en boll varje Mardi Gras eve. Stora krewes såsom Krewen av Endymion och Krewen av Tucks har ofta egna paradvägar.

De större och fler renowned krewes hålla sina parader närmare Fat Tuesday. Under årens lopp har parader presenterade kändisar som Louis Armstrong och Danny Kaye, och lockar stora skaror av åskådare, som samlas för att tävla om "kastar" kasta av Krewen medlemmarna ridning flottörerna. Populära kastar är strängar av färgade plastpärlor, små och billiga leksaker och plast- eller aluminium "doubloons." Jazzband, promenad klubbar och mindre parader promenade runt staden. De stora parader undvika Quarter grund av problemen logistik presenteras av sina smala gator.

De traditionella färger av Mardi Gras är lila för "rättvisa," gröna för "tro", och guld för "makt." Dessa färger är tydligt överallt under Mardi Gras och de föregående veckorna - från kläder av festprissar till mat till polletter som kastas från paraden flyter. Kungen Cake, en populär Mardi Gras häftklammer, är inrett i socker som färgas i dessa färger. Kungen Cake är en kaffe kaka bakad i en ringform och glaserad med en enkel socker glasyr, sedan beströs med guld, lila och grönt färgad socker. Inne kungen tårta, har bagaren gömt en liten plast bebis, symboliserar Kristusbarnet. Den som finner barnet i hans eller hennes skiva Kung Cake sägs kunna förvänta lycka under det kommande året - och förväntas att vara värd för nästa kung Cake fest.

  • Venedig är känd för sina Carnival masker.
  • Venedig, Italien är känd för sina Mardi Gras fester.
  • Den mest berömda Mardi Gras firandet i USA hålls i New Orleans, Lousiana.