Enterprise Mobile Device innehållskontroll

January 12

Corporate policy för säkerhet och risker, kan kräva att du inspektera och tätt kontrollerar data och applikationer som bor på företagsägda mobila enheter. Detta inkluderar Windows- och Mac-datorer samt mobila enheter.

Vilka strategier kan vara meningsfullt om du är skyldig att följa strikta krav som kontrollerar data och program på ditt företags ägda mobila enheter? Här är de olika typerna av innehåll på mobila enheter som riskerar att bli kontrollerad för att följa bestämmelserna:

  • SMS
  • Kontakter
  • Bilder
  • Videoklipp
  • Lista över appar installerade

Styra dessa typer av uppgifter innebär att skicka kopior av data till den centrala administrationskonsol. Från den konsol, kan en administratör analysera vilka typer av meddelanden som tas emot på enheter som används inom företagets nätverk, eller de bilder som tas på dem, eller de program som är installerade på dem.

Du kan begränsa appar installerade på enheter inom arbetsmiljön till en lista med företagskunder-godkända appar. Till exempel kan ett företag besluta att Facebook-appen inte bör installeras på alla enheter som används för arbetsrelaterade syften, till exempel kontrollera e-post.

För att följa bestämmelserna, skulle någon av de tidigare typerna av uppgifter ger kriminalteknisk information, om det behövdes för att analysera orsakerna till dataintrång. Men återigen, det kan inte krävas (eller ens lagligt!) I ditt företag, beroende på typen industrin, geografiskt läge, och federala eller lokala lagar.

Dessutom kan nyanserna av privat- och företagskunder ägda enheter ger en åtskillnad mellan de typer av innehåll som får inspekteras. Till exempel i många företag i USA, skulle de anställda försummar sin arbetsgivare inspekterar och kontrollerar sina foton, videor och kontakter. Detta är ett exempel på en överensstämmelse politik som kan skilja sig åt, beroende på vilken typ av arbetsgivare, bransch, eller placering av bolaget.

Efterlevnad politik för övervakning och kontroll
Personliga Devices Corporate-Owned Devices
Vissa, kanske ingen, av den politik verk på företagsägda enheter Några eller alla av följande innehåll kan inspekteras, beroende på din companyâ € s behov: Kontakter SMS-meddelanden Foton, videor och appar installerade