Vilka är de bästa livsmedel för tjockt hår?

November 12

Många dietister är överens om att de flesta kroppsfunktioner påverkas av kost på ett eller annat sätt. Hår är inget undantag från denna regel. Vitaminer och näringsämnen skördat från protein och järnrik mat samt zink, vitamin C och omega-3-fettsyror inte bara hjälpa interna organ fungerar, de bidrar till att förbättra strukturen och lyster i håret. De som lider av för tidig håravfall, tunna lås, eller glanslöst hår kanske kan göra håret tjockt och glänsande igen med rätt tillägg till sin kost.

En av de viktigaste kategorierna av livsmedel för tjockt hår har protein. Förutom att ge energi för cellreproduktion och muskeltillväxt, ger näring protein hårsäckar. Hår är tillverkade huvudsakligen av keratin, ett hårt protein som också bildar naglarna. Massor av protein är lika vanligt massor av keratin, vilket förbättrar sprött hår och kan minska förekomsten av kluvna toppar. Proteinrika livsmedel innehålla rött kött, fågel, fisk, ägg, baljväxter och de flesta mejeriprodukter.

Järn är en annan chefs ingrediens för tjockt, frisk hårväxt. Många proteinrika livsmedel innehåller också järn, vilket gör dessa livsmedel för tjockt hår dubbelt viktigt. Konsumerar en hälsosam dos av järn varje dag kan bidra till att öka blodflödet till hårsäckarna, stimulera tillväxten och hjälpa håret frodas. Mörka greener, som grönkål och spenat, äggulor, korn som havre och linser och torkad frukt är alla järnrik.

Vitamin C rymmer en dubbel whammy när det gäller livsmedel för tjockt hår. Inte bara hjälper det kroppen att producera kollagen, ett viktigt ämne för att odla starka, glänsande hår, det hjälper också kroppen att ta upp och bearbeta järn. Vissa järnrik mat innehåller även vitamin C, men andra måste paras ihop med livsmedel rikligt på vitamin C. Kale och andra mörka greener redan innehåller denna perfekta combo. Livsmedel som innehåller vitamin C - men lite järn - innehålla jordgubbar, citrusfrukter, papaya, broccoli och ananas.

Omega-3 fettsyror och zink är också viktiga ingredienser när konsumerar livsmedel för tjockt hår. Zink hjälpmedel cell reparation, stimulerar körtlar i hårsäckarna, och kan hjälpa till att reglera hormoner i samband med hårväxt. Även människor i allmänhet inte kräver mycket zink, äta livsmedel som innehåller detta mineral kan bidra till att balansera interna problem som bidrar till håravfall. Bönor, nötter, ostron, jordnötssmör, och magert kött alla innehåller zink.

Lax, sill, makrill, linfrö, nötter, och de flesta mejeriprodukter innehåller omega-3-fettsyror är nödvändiga livsmedel för tjockt hår. Dessa fetter inte bara skydda hjärtat och hjälpa organ funktion, de också främja glänsande, friskt hår. De med torr hud, speciellt i hårbotten, kan vilja öka sitt intag av skaldjur och fettrika nötter. Dessa fetter näring både hårsäckar och huden som omger dem.

  • För friska, tjockt hår, äta en kost rik på protein, järn, zink, vitamin C och hälsosamma fetter.
  • Protein förbättrar sprött hår och kan minska kluvna toppar.
  • Papaya innehåller en stor mängd av vitamin C.
  • Järn-rika livsmedel som grönkål kan hjälpa blodflödet till håret.
  • Torkad frukt är rik på järn, som kan hjälpa håret att få tjockare.
  • C-vitamin främjar stark hårväxt.