Hur att avslöja Performance Problem med Windows Vista Händelselogg

November 18

När Vista är kört fast, tar en evighet att starta, och i övrigt verkar vara missköter, en av de bästa platserna att avslöja prestandaproblem är händelseloggen: Inget annat diagnostiskt verktyg innehåller alla detaljer.

Men kommer du snart att upptäcka att Vistas Händelselogg är inte så mycket en logg som en gigantisk dumpningsplats. Blotta storleken på filen gör slogging igenom en svår uppgift. Lyckligtvis har Vista ett filter som du kan använda för att begränsa sökningen specifikt till prestationsrelaterade poster.

Även med filtret, den mängd poster - av vilka många menar inget - gör avslöja källan till problemet en utmaning. Men om du framhärda, kan du spåra den skyldige och lösa problemet.

 1. Klicka på Start, högerklicka på Dator, välj Egenskaper och klicka på länken till Windows Experience Index.
 2. Klicka Avancerade verktyg (till vänster), och klicka sedan på Visa Performance Detaljer i händelseloggen.

  Microsoft Management Console visas med en händelselogg filter för "Diagnos - Performance / Operational."

  Hur att avslöja Performance Problem med Windows Vista Händelselogg

 3. I det operativa rutan, bläddra ner till någon händelse som intresserar dig och klicka på den.

  Detaljer om händelsen visas i den nedre rutan. Till exempel i föregående figur, klickade vi en avstängning Performance Monitor "Fel" posten och upptäckte att Windows Defender har flaggats som det problem som saktade Vistas avstängningsprocessen.

  Tänk på att för en minut. Microsofts egna Windows Defender genererat felet eftersom den inte svarade tillräckligt snabbt. Tyvärr har de flesta av posterna i händelseloggen är lika meningslöst.

 4. Om du är nyfiken på detaljerna i en viss händelse, klicka på länken längst ned märkt Händelselogg Online Hjälp.

  Om du har tur, kommer du att se en Microsoft-genererade webbsida som beskriver orsaken till händelseloggen posten. Du är lika sannolikt att se en platshållare, men utan någon ytterligare information.
 5. Med lite tur kommer du att se det specifika felet du söker tillsammans med en förklaring. Men, kanske du måste granska en massa poster innan du gör.