Vad är Crassulaceae?

October 9

Crassulaceae är det botaniska namnet på en grupp av karakteristiskt köttiga växter, ofta kallade suckulenter. Dessa anläggningar är i Kärleksört familjen. I allmänhet är dessa växter är örter och buskar som lever i torra, torra områden. Genera tillhör Crassulaceae familjen inkluderar Crassula, Sedum, Sempervivum, och andra. Många växter som hör till de olika släkten är mycket uppskattad för hus- och trädgårdsväxter, inklusive fetknopp och höna och kycklingar.

En person bör forskning de rätta odlingsförhållanden för växter från Crassulaceae familjen eftersom växterna växer i en rad olika miljöer. Även växter i denna familj i allmänhet föredrar torra klimat, några av de växter, såsom Crassula ericoides, liksom mycket vatten och sandjord som låter det rinna iväg snabbt. Några av växterna är små när mogna, men andra kan bli nästan trädliknande. Hjärtblad orbiculata eller gris öra blomma, ofta växer till 12-24 inches (omkring 30 till 61 cm), medan en gemensam höna och kycklingar växt, Sempervivum tectorumem, är i allmänhet mindre än 4 inches (10 cm) hög.

Växter i familjen har ett mycket brett spektrum av livsmiljöer. En av dess släkten, Sedum, har växter som växer från nordliga områden, såsom Island, till sydliga områden, som Bolivia och Peru, och många områden i mellan. De flesta Sedum växter växer bra i stenpartier och är härdiga i de flesta delar av USA och andra länder. Även om de flesta sorter av höna och kycklingar är infödda till norra Afrika och delar av Europa, trädgårdsmästare över hela världen använder dem för prydnads planteringar, särskilt i rock garden landskapsarkitektur. Dessa växter är mycket härdig och trädgårdsmästare bör kontrollera med lokala plantskolor att lära sig vilka sorter är härdiga i det området.

Trädgårdsmästare behöver veta om växterna i Crassulaceae familjen att de växer. Några av de växter, såsom Sedum acre, kan vara giftiga för djur eller åtminstone orsaka irritation. Den giftiga Sedum rubrotinctum orsakar oftast sjukdom när de intas och ibland irritation vid beröring.

Även om vissa av växterna är giftiga, har örter som används andra i århundraden. I sin bok, Materia Medica, Discorides, som levde från 40 till 90 e.Kr., meddelar att Sempervivum lämnar krossas till vin eliminera inälvsparasiter såsom levermaskar och maskar. En annan tidig herbalist, Plinius den äldre, som bodde 23-79 e.Kr., skrev i Naturalis Historiae att han använde Sempervivum lämnar för att behandla ett stort antal olika hudåkommor, såsom brännskador och ringorm. Romarna använde det som ett bekämpningsmedel för att skydda sina grödor från larver. I delar av Sydafrika, infödda naturläkare behandla hudåkommor såsom abscesser och vårtor, med Cotyledon orbiculata.

Herbalists behöver använda försiktighet när rekommendera alla växter från Crassulaceae familjen. Släktet kalanchoe innehåller ca 125 arter, varav många är vanliga hus och trädgårdsväxter. Många av arterna innehåller växter som har gifter som negativt kan påverka en persons hjärtrytm. Ofta betande djur som av misstag får i sig Kalanchoe växterna lider hjärt förgiftning. Det är viktigt att hålla dessa växter borta från små barn och husdjur.

  • I Sydafrika, naturläkare behandlar vårtor med Cotyledon orbiculata.