Vad är en optisk Mirror?

October 14

En optisk spegel är en spegel typ som används för att reflektera synligt ljus i optiska enheter som kameror och teleskop. Dessa instrument använder vanligtvis en optisk spegel för att filtrera bort de skadliga effekterna av det reflekterade ljuset eller för att skicka den betraktade ljuset till både ett okular och ett arbetsinstrument utan distorsion. Dessa speglar är också vanliga i områden där en oändlig utrymme som krävs för en ljusstråle; två speglar kan inrättas parallellt med varandra så att ljuset kan studsa fram och tillbaka för evigt.

Tillverkningsprocessen för en optisk spegel börjar vanligtvis med en skiva av glas eller plast. Glas är i allmänhet den föredragna basmaterial, men vissa tillämpningar kräver en tätare eller mera värmebeständigt material, så plast används istället. Om spegeln behöver en specifik form, är det vanligtvis formas medan det fortfarande ett blad för att förhindra skada på den reflekterande ytan.

Efter rutan är korrekt formad, är den ena sidan av rutan täcks i en reflekterande substans. Historiskt var detta tenn, kvicksilver eller silver, men idag aluminium är den mest använda reflekterande substans. Speglar med specifika ljusreflekterande egenskaper, såsom de som används för vetenskapliga experiment, är belagda med ett antal andra kemikalier, alla med sina egna individuella egenskaper.

Kvaliteten på en optisk spegel är ofta mycket enkelt att testa. Om en liten punkt är rörd till glaset, till exempel en fingertopp eller i slutet av och oslipad penna, kommer reflektionen visar den övergripande kvaliteten på ytan. Avståndet mellan den faktiska och reflekterade bilden visar djupet av glaset; en spökbild visar att rutan är sannolikt gjord av plast eller dålig kvalitet glas, och varje förändring i färg indikerar en dålig reflekterande beläggning. En bra spegel kommer att ha en märkbar tjocklek och ingen variation eller spökbilder.

Det primära syftet med en optisk spegel är reflektion av ljus, men det ISNA € t allt den gör. Speglar med särskild reflekterande beläggning kan spärra vissa våglängder av ljus, vilket gör ljuset säkrare att observera. Dessutom kan en uppsättning riktigt alliansfria speglar dela synligt ljus i två olika riktningar. Detta tillåter en person att observera ljus och samtidigt bringa ljuset till ett centralt instrument, som en kamera.

Människor använder optiska speglar för någon av flera skäl. Nästan alla personliga speglar, såsom badrum eller bil speglar, är en typ av optisk spegel. Dessa speglar är vanliga inom icke-digitala kameror, mikroskop och teleskop, samt nästan någon annan enhet med en standard okular. De används också i nästan alla laserbaserad anordning, från den gemensamma laserpekare hela vägen till militär-targeting system.

  • Optiska speglar används i nästan varje laserbaserad enhet, inklusive laserpekare.