Vad är en Super Crocodile?

October 13

Den super krokodil är en förhistorisk odjuret, vars tidigare existens på jorden blev först känd på 1950-talet när paleontologen Alfred Felix de Lapparent upptäckte exceptionellt stora tänder och vad som verkade vara fossiliserade beniga plattor eller rustningar, i mitten av 20-talet. Lapparentâ € s fynd i blixt Sahara ledde till slutsatsen att en stor krokodil, ungefär tio gånger vikten av de största crocs dag, en gång rest runt på jorden (och vatten). Den super krokodil fick det vetenskapliga namnet Sarcosuchus imperator, vilket kan översättas med kött krokodil kejsare.

Koldatingen tyder att den super krokodilen levde cirka 110 miljoner år sedan under kritaperioden, känd som den sista dinosaurie perioden. Paleontologer och moderna herpetologists (reptilspecialister) var mycket intresserade av att hitta en mer komplett skelett för att få mer information om super krokodil. Det tog lång tid att hitta en sådan skelett, och det wasnâ € t fram till 2001, att Dr Paul Sereno och ett team av paleontologer hittat en delvis komplett skelett i Saharaöknen i Niger.

Proportionerna i denna gamla super krokodil är ganska häpnadsväckande att tänka. Forskning om skelettet tyder super crocs kan ha vägt så mycket 17,500 pounds eller cirka 8 ton (ungefär dubbelt vikten av en elefant), och mätt så mycket som (12.19 m) 40 meter i längd. Längden av skallen ensam är vida imponerande; på (1,83 m) 6 fot det var tillräckligt stor för att lätt äter de flesta av oss i en enda klunk! Total längd är ungefär lika stor som den genomsnittliga bussen.

Eftersom Dr Serenoa € s upptäckt, mycket har teoretiserade om vanor super krokodil. Forskning tyder på att primära källor av mat var sannolikt stora fiskar, men att den super croc var också fullt kapabel att fånga dinosaurier som kom för nära vattnet. Baserat på krokodil forskning idag, paleontologer tror super krokodil betedde förmodligen på samma sätt som moderna crocs gör när det kom till delvis möter offer på land. De skulle dölja sina kroppar främst i vatten, och sedan snabbt dyka upp ur vattnet för att rycka och ta oförsiktiga dinosaurier på vattenA € s kant.

Från vad forskarna har plockat, super krokodiler int € t trappa ner i todayâ € s krokodiler. Istället gick de arter utdöda vid ungefär slutet av kritaperioden. Mindre krokodiler verkar ha överlevt denna massutdöende och är förfäder till todayâ € s crocs.

Thereâ € s fortfarande mycket gissningar inblandade i vetenskapen av super krokodil, eftersom Serenoa € s laget bara avtäckt 50% av ett skelett. Dessutom gräver i Sahara är fysiskt krävande på grund av de extrema temperaturer. Om det finns fler skelettdelar av super crocs, kan de vara mycket svåra att hitta. Ändå hitta en komplett skelett, särskilt i en annan del av världen, skulle kunna ge oss mer information om livet för dessa gamla och skräckinjagande reptiler.

  • En partiell skelett av en super krokodil hittades i Saharaöknen i Niger.