Hur väljer jag det bästa vintage kläder mönster?

October 14

För att välja den bästa vintage kläder mönster, bör du överväga både tiden som du vill kläder och platsen. Om du är intresserad av viktorianska kläder, till exempel, så ska du leta efter mönster för kläder från den tiden, eftersom inbördeskriget eran kläder är helt annorlunda. När du vet den tidsram som du vill ett mönster, då kan du överväga platser, som kläder från 1700-talet i England var helt annorlunda från kläder på 1700-talet från Japan. Du bör också ha i åtanke om du vill vintage kläder mönster för män eller kvinnor, och vilka typer av material som du kan behöva för att skapa sådana mönster.

Vintage kläder mönster är typiskt designmönster som används för att skapa plagg i en stil från det förflutna. En av de första saker som du bör tänka på när du letar efter sådana mönster är era där de kläder du vill var populär. Om du letar efter vintage kläder mönster från 1900-talet, då kan du normalt söka efter mönster som bygger på en viss decennium. Detta beror på att kläder trender utvecklas och förändras i en mycket snabb takt under 20-talet.

För äldre vintage kläder mönster, dock bör du överväga särskilda århundraden eller epoker där du är intresserad. Även om du kanske kan hitta mönster från renässansen i Europa, är det sannolikt att bli mycket svårare att hitta ett mönster för kläder från en viss decennium. Innan skapandet av massproduktionsmetoder för kläder, trender varade ofta för en längre tid, åtminstone när det gäller generella mönster och mönster som du sannolikt att hitta.

Du bör också överväga den plats där du vill hitta vintage kläder mönster. Även en allmän plats som "Europa" kan vara otillräcklig när det gäller kläder från det förflutna. Många länder och regioner hade ganska specifika plagg och stilar av kläder som inte delas i angränsande regioner. Du bör leta efter vintage kläder mönster från specifika länder, som Tyskland, Frankrike, England, eller Japan.

Som ni ser på olika vintage kläder mönster, bör du tänka på kön på den person för vilken klädsel är avsedd. Du kan ofta söka kataloger baserade på antingen manliga eller kvinnliga mönster, vilket kan göra att hitta rätt mönster snabbare och enklare. Vissa mönster kan också kräva särskilda tyger eller andra material att korrekt skapar. Om du letar efter ett mönster för en korsett, till exempel, så ska du leta efter ett mönster med ytterligare information du kan behöva för material för att återskapa en vintage utseende och stil.

  • Leta efter kläder mönster från den specifika eran som du vill.