Vad händer i en Front Office sjukhus?

October 10

Det arbete som pågår på ett sjukhus front office kan variera beroende på storleken på sjukhuset, och antalet anställda som arbetar där. Generellt innehåller kontoret en receptionen att hälsa patienter och besökare när de kommer in på sjukhuset, och ge information om var att gå, eller de tjänster som tillhandahålls. Registreringstjänster kan också vara tillgängliga i front office på sjukhuset; patienter kan ange namn och kontaktuppgifter, samt all annan information som begärs, såsom kontaktuppgifter nödsituation.

Vissa administrativa uppgifter kan också fyllas på sjukhus front office, såsom underhåll av register och pappersarbete i hela sjukhuset. Generellt kommer dock större sjukhus har olika metoder för administrativt journalföring och underhåll för varje avdelning för att göra det lättare för personalen att komma åt och uppdatera pappersarbete och filer. Det kan finnas en central plats för patientjournaler, förutsatt sjukhuset har inte helt digitaliserat denna process, men dessa filer kommer i allmänhet inte att hållas på sjukhuset front office. Generellt är syftet med en front office att ge stöd till människor när de först in i sjukhuset.

Receptionisten i kontoret på ett sjukhus möter människor när de kommer in och bestämma hur han eller hon kan hjälpa dem. Större sjukhus kommer ofta ha en separat registreringsavdelning där människor kommer in på sjukhuset för behandling, oavsett om det är akut behandling eller en schemalagd procedur, kan checka in och uppger sin identifierande information. Mindre sjukhus kan effektivisera processen höger vid receptionen och checka patienter in här. Att ge nummerupplysning är en annan vanlig uppgift för någon som arbetar på ett sjukhus front office.

Människor som kommer in till sjukhuset kanske behöver vägbeskrivning till vissa områden att besöka någon, eller de kan behöva för att komma i kontakt med en viss person. Säkerhetspersonal kan också vara stationerad på sjukhuset front office så de är redo att kallas till ett visst område om det behövs. Inkommande samtal till sjukhuset kan också dirigeras till kontoret, om sjukhuset inte har en separat call center och växel. Arbeta i kontoret på ett sjukhus kan vara en stressande, snabba jobb, och det är nödvändigt för alla i detta läge för att njuta av att arbeta med människor, och för att kunna behålla lugnet i utmanande situationer.

  • Större sjukhus har i allmänhet olika metoder för administrativt register.
  • Inkommande samtal kan dirigeras till kontoret om sjukhuset inte har en separat callcenter och växel.