Vistas Stress Free

July 4

Ingen kommer någonsin att leva stressfri. Kanske mina tre år gamla men även han har att ta itu med syskon tar sina leksaker och hunden stjäla hans toast under frukosten. Vi hantera stress, vissa mer än andra. Till citat sångaren och låtskrivaren Vivian Green, "Livet handlar inte om att vänta på regnet att passera. Det handlar om att lära sig dansa i regnet!"

Stress kan faktiskt vara en positiv drivkraft. Det är den typ av stress som är spännande och spännande i små doser. Det kallas akut stress. För mycket akut stress sliter oss ut över tiden. När en skidåkare står på kanten av en svart diamant köras på den första snön för säsongen, han känner en ström av stress i form av adrenalin. Som dagen bär på och samma svarta diamanten springa börjar ta en fysisk vägtull på skidåkaren, blir spännande stressen fysiskt påfrestande och skidåkare däcken lättare. En enkel natts sömn och avkopplande och skidåkare är redo för ännu en dag av spänning.

Kronisk stress är motsatsen till akut stress. Detta är den typ av stress som åldras oss innan vår tid och suger glädjen ur livet. Kronisk stress orsakas av situationer där det tycks finnas någon flykt. Trials såsom en terminal, långsamt framskridande sjukdom av en nära anhörig eller ett missbruk hem-liv är så stressigt att den sjuke ger upp försöken att hitta en väg ut och helt enkelt handlar om dagliga kamp.

Att erkänna akut stress i ditt liv, ta ett steg tillbaka och tänka på hur många gånger du var tvungen att lösa en omedelbar kris idag. När dessa kriser hände, hur fick du handskas med dem? Visste du panik eller bli irriterad? Kanske du fick en mindre ont i magen eller upplevt lite av en huvudvärk. Dessa är vanliga, normala svar på dagliga påfrestningar beroende på hur allvarlig krisen. Men var din reaktion på krisen en som lättad eller intensifierade stressen? När barnen är sen till skolan och ingen av prodding och motivera är att få dem att flytta ni gripa skriker och vuxna vredesutbrott eller vill du lugnt förklara behovet av att skynda och erbjuda en konsekvens om barnet väljer att vara långsam? Den lugna svaret är ett stress lindra lösning men det brukar kräver övning.

Att lära sig att lugnt och positivt hantera akut stress i vardagen kommer att hålla ytterligare stress i schack genom att inte svara på en kris i ett destruktivt sätt.