Vilka "laktosintoleranta" Medel

August 15

De flesta vuxna människor runt om i världen är laktosintoleranta i viss utsträckning, och de upplever kramper, uppblåsthet, diarré, gas och illamående efter att ha förtärt en stor gör av mejeriet. Tillståndet orsakas när individer inte producerar tillräckligt med laktas, det enzym som behövs för att smälta laktos, en form av socker och en ingrediens i ett moderns bröstmjölk. Ett barns kropp producerar ett enzym - laktas - som är speciellt är utformad för att hjälpa smälta laktosen i mjölk.

Med hjälp av laktas, bryter kroppen ner laktosen i små former av socker - glukos och galaktos - som lätt absorberas in i blodomloppet och används för att producera energi. Mammal mödrar bara göra mjölk tills deras barn får näring och har utvecklats väl nog för att tåla fast föda. Tills dess, ger ett modersmjölk hennes avkomma med speciella substanser som ökar immunitet och tillhandahåller kalorier, protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler de behöver för att växa.

Identifiera symptom på laktosintolerans

Om du är laktosintolerant, kan din kropp upplever något av ett antal obehagliga symptom. När osmält mjölksocker in i tjocktarmen, bakterier orsakar dem att jäsa och orsaka symptom.

Symtomen vid laktosintolerans liknar symptomen kan uppstå från tid till annan när du är sjuk, har en mild form av matförgiftning, eller åt något som inte håller med dig den dagen, inklusive:

  • Magkramper
  • Uppblåsthet
  • Diarré
  • Gas
  • Illamående

Vissa människor lider symtom på laktosintolerans i åratal innan sambandet mellan vad de äter och hur de mår.

Laktosintolerans påverkar individer på olika sätt. Även inom familjer, kan en persons nivå av tolerans för laktos vara annorlunda än andras.

Förutsätt inte att du har laktosintolerans bara för att du har gas, uppblåsthet, illamående, magkramper eller diarré. Övriga villkor, inklusive colon irritabile, inflammatorisk tarmsjukdom, och andra, kan orsaka liknande symptom. Din vårdgivare kan hjälpa dig att göra en korrekt diagnos.

Också, inte blanda ihop laktosintolerans med mjölkallergi. De är två olika villkor. I mjölkallergi, har kroppen ett immunsvar mot proteiner i komjölk. Denna situation är vanligare hos spädbarn yngre än 1 år gamla, medan laktosintolerans är vanligare hos ungdomar och vuxna.

Grader av laktosintolerans

Varje människa har en unik genuppsättning, och många människor har släktträd med grenar från olika delar av världen. Så det är vettigt att vissa människor kan vara mer eller mindre kunna tolerera mejeri i sin kost. Laktos malabsorption eller intolerans påverkar inte alla. I själva verket, upp till ca 25 procent av världens vuxna människor kan smälta mjölk utan problem. Men fördelningen på vem berörs har många nyanser av grått. Tänk på laktos malabsorption och laktosintolerans som på ett kontinuum.