Hur väljer jag det bästa linfröolja Supplement?

August 14

När du köper en linfröolja tillägg, det finns flera faktorer att tänka på, bland annat hur det har tagit och hur det behandlas. Linfröolja kan komma i flytande form eller kapslar, men oavsett form, är det bättre om oljan är kallpressad och oraffinerad. Certifierade ekologiskt utsäde odlas utan användning av bekämpningsmedel eller konstgödsel och vanligtvis inte genetiskt modifierade. Flytande linfröolja kan påverkas av ljuset så det bästa linfröolja tillägg kommer i mörka eller ogenomskinliga glasflaskor. Produkter bör behandlas och förpackas i en miljö som styrs för värme, ljus och syre eftersom dessa kan förstöra oljan.

Flytande linfröolja föredras av dem som gillar att lägga oljan till olika livsmedel eller ta det med matsked. Kan hällas oljan i smoothies eller skakar och drizzled över sallader. Eftersom det är känsligt för värme och ljus, bör oljan inte utsättas för höga temperaturer eller förpackade i klara flaskor eller behållare.

Kapslar och mjuka geler är den bästa linfröolja tillägg för dem som inte gillar smaken av oljan. Fler fördelar med att ta tillägget på detta sätt är att oljan är mer skyddade från ljus och syre och så är inte så troligt att härskna. Tillsats av andra oljor som solros, sesamfrö eller gurkörtsolja kan vara ett problem för dem som föredrar deras tillägg till 100% ren så bör alltid kontrolleras ingrediensförteckningen.

Flaxseeds är rik på omega 3 fettsyror, fibrer och lignaner, men de sistnämnda fördelarna är närvarande endast i skrovet av fröet och så avlägsnas under bearbetningen av oljan. Det finns de som anser att bästa linfröolja tillskott för att vara en till som partiklarna har tillkommit och fiber- och lignan nivåer oljan ökat. Om flask ingredienser inkluderar linfrö partiklar, så är detta en hög lignan linfröolja. Den ideala nivån av lignaner är ca 45 mg per dag, men även i de höga-lignan oljor, det finns bara ca tre mg som finns i en tesked olja. Därför är marken lin gynnas av vissa som den innehåller förmåner som inte finns i olja.

Kallpressad olja är den i vilken det fanns ingen värme inblandade i utvinning av det. Oraffinerade oljor är också bättre eftersom de inte genomgår så mycket bearbetning som raffinerade oljor. Certifierade ekologiska linfrön är bekämpningsmedel och gödselmedel fritt och de är inte genetiskt modifierade, för de som föredrar sina livsmedel på detta sätt. De bättre producenter av linfröolja också se oljan är fri från bly och kvicksilver så lite forskning om ursprunget och tillverkaren av produkten är alltid en bra idé.

  • Linfröolja och linfrön.
  • Blommorna i en lin anläggning.
  • Linfrö.