Bygga din Orsak Marketing Program med befintliga evenemang

July 29

Särskilda händelser för fundraising kan vara mycket effektiv och lukrativ för en ideell. De kan också vara dyrt och arbetskrävande och kan komma upp kort på avkastningen på investeringen med tanke på all tid, ansträngning och pengar som du sätter in i dem. Kanske detta låter som dina händelser.

För att maximera dina händelser - och att utnyttja en befintlig resurs - prova en orsak marknadsföring twist. Förutom att försöka säkra sponsors- ryggraden - av varje händelse fundraiser, du också söka upp orsaken marknadsföringspartners som skulle få sponsring förmåner i utbyte mot värd en orsak marknadsföringsprogram i sina butiker.

Såhär fungerar det: Säg att du har en fantastisk promenad varje år för din sak. Tusentals människor dyker upp, du får stora sponsorer, och du höjer bra pengar. Evenemanget är en stor framgång.

För att sparka igång din sak marknadsföring program, du utnyttja detta lyckat evenemang genom att närma det lokala snabbköpet kedja som har tagit ett pass på att stödja evenemanget varje år på grund av det rejäl prislapp för walk sponsring. Du erbjuder dem en titel sponsring gratis, med kravet att de säljer utvikningsbrudar i sina butiker månaden innan promenad och höja ett minimum av $ 50.000.

Du kanske undrar vad som händer om din partner inte når $ 50.000. Du kan i allmänhet föreskriver att om verksamheten inte når överenskomna beloppet, har det att göra ytterligare pinup program för att kompensera bristen.

Det är viktigt att hitta bra samarbetspartners och sätta upp realistiska mål, så att ingen är förvånad eller besviken.

Uppåt för orsaken är att du nu har en annan PR-fordonet, utvikningsbrud, att främja evenemanget och dess sponsorer, vilket gör partner ännu gladare. Den andra fördelen är att med snabbköpet begått, kanske du kan rekrytera fler orsak marknadsföringspartners för program som är intresserade av comarketing möjlighet.

Händelser befintliga tillgångar du kan sätta att arbeta för att bygga din sak marknadsföringsprogram. Evenemang och orsaka marknadsföring öppna dörren till fler partners och fler möjligheter.

När du engagera nya detaljhandel partner i din sak marknadsföring programmet, kan dessa företag öka värdet på flera sätt, till exempel TV, radio, i butik marknadsföring, leverantörsrelationer, eller en mycket eftertraktad kundbas som du kan dingla framför blivande detaljhandel partner. Du kan använda sina tillgångar för att bygga din egen inventering av tillgångar och rekrytera ännu fler partners.