Vad är Tuna Croquettes?

November 8

Tonfiskkroketter är en typ av panerad mat vanligtvis fyllda med en kombination av malet tonfisk, lök, ströbröd och ägg. Olika kryddor kan tillsättas till KROKETT, beroende på den önskade smaken och medföljande rätter. Ursprungligen var kroketter tonfisk djupa stekt, men de har kommit att bli stekt eller bakad. Många länder har sina egna unika versioner av kroketter tonfisk, men de flesta behåller panerad och hackad fisk aspekt av skålen . Dessa kroketter kan serveras med en dippsås eller täckt i ett tjockt gräddsås.

Processen att göra kroketter tonfisk börjar med finhacka ingredienserna i mycket fina bitar med en kniv eller blanda dem i en matberedare. Brödbitar eller ströbröd är indränkt i en vätska såsom mjölk, vatten eller lager. Brödet sättes till blandningen tillsammans med ett ägg. Salt och peppar sättes till smak, och hela blandningen blandas samman noggrant.

För blandningen för att vara tillräckligt tjock för att hålla sin form under tillagningen, är den i kylskåp under flera timmar eller över natten. Efter den är inställd, kan blandningen formas till handflatstora kulor, cylindrar eller färsbiffar. Den formade fyllningen är belagd i ägget, rullade lätt i mjöl och sedan läggs tillbaka i ägget tills slutligen beläggs i torra brödsmulor.

De kroketter tonfisk är sedan redo att kokas. De kan friterad i olja tills brödsmulor är gyllenbrun, eller de kan vara stekt i en grund lager olja. En torr ugn vid en hög temperatur kan användas också. Oavsett vilken metod som används, är resultatet en skarp yttre skal av brödsmulor och en mjuk, fuktig insida.

När serveras, kan de kroketter tonfisk åtföljas av en sås. Många croquette rätter har en enkel béchamelsås drizzled över toppen eller placerad på sidan för att doppa. I fallet med kroketter tonfisk, citron smör såser kan användas i stället.

Det finns flera varianter av den grundläggande croquette tonfiskrecept. Majonnäs kan läggas till blandningen tonfisk för ökad rikedom, eller cayennepeppar kan läggas till för värme. Grön eller röd lök kan användas i stället för vita lökar eller lök kan sauterade före tillsats till fyllningen.

De flesta recept kräver tillägg av konserverad tonfisk som har dränerats, även om det är möjligt att använda färsk tonfisk. När du använder färsk tonfisk, är det viktigt att laga stek först före malning det. Vissa kvaliteter tonfisk kan ätas sällsynta eller råa, men okokt tonfisk i en croquette kan släppa vatten som kockar och orsaka croquette att falla sönder.

  • Tonfisk - färsk eller konserverad - kan innehålla relativt höga halter av kvicksilver.
  • Tonfiskkroketter kan göras med konserverad tonfisk.
  • Vissa arter av tonfisk - som ger den populära konserverad och färsk fisk - kan växa mer än sex meter lång och väger hundratals pounds.