Vad är Corned Beef Pie?

November 7

Corned beef pie är en välsmakande paj gjord med corned eller saltade, nötkött. Även om de flesta recept kräver nu för konserverad corned beef, var de ursprungliga köttpajer av överblivna kött som var Tärnad och gräddas i pajskalet. Corned beef pie innehåller även grönsaker, potatis, kryddor och såser. Denna maträtt kan ätas varm eller kan ätas som en kall lunch måltid eller mellanmål.

Salta pajer, i motsats till söta pajer, är en traditionell favorit. De ansågs ett enkelt sätt att bära en måltid på resor eller arbeta. I jordskorpan var en ätbar wrapper för måltiden av kött, grönsaker och potatis. Söta pajer, såsom fruktbaserade pajer, är en relativt ny version av den traditionella kakan.

Corned beef är saltade nötkött; saltning var en gång en populär metod för att bevara kött. Andra köttpajer eller salta pajer gjordes med rostade nötkött eller fårkött. Cottage pajer görs med nötfärs, och herde pajer med fårkött. Recepten för dessa pajer skilja sig från den corned beef paj, eftersom de görs utan pajskal. De båda bränns i djupa skålar och har ett skikt av potatismos utspridda ovanpå köttfyllning.

Det är relativt lätt för en person att göra corned beef paj. Man sautes lök och eventuellt vitlök i olja tills löken är mjuk. Morötter och selleri är sedan till stekpanna, och senare, tomatsås, kryddor och Worcestershire sås rörs i. De sista objekt att gå i potten är malet eller tärnad corned beef och ärter.

Medan denna blandning sjud, är en kort skorpa paj förberedd. Många människor använder kommersiellt göras pajskal för bekvämlighet. Den nedre skorpan sätts in i en pajform, och köttet blandningen spooned in i den. Den övre skorpa är placerad på toppen av blandningen, med ventiler skurna i toppen så att ångan kan fly. Cirkeln är sedan bakas, och det serveras varma ut ur ugnen.

Denna rätt är en populär vintervärmare och ett relativt fint sätt att tjäna överblivna kött. Det är också utmärkt när ätit kall. Skivor av corned beef pie är förpackade i säckar luncher och är en stapelvara i picknickkorgar.

Det finns många variationer i recept för denna maträtt. Vissa recept kräver tomatsås och andra kallar för ketchup. Vin eller sprit kan läggas till köttblandningen eller ingredienserna till pajskalet. Man kan också lägga skarpa eller milda ostar till fyllningen.

  • Potatis är en viktig ingrediens i corned beef paj.