Vad är Hand Quilting?

July 3

Hand quilting är en metod för quiltning som inte använder en symaskin. När en person täcken, hon syr flera lager tyg och stoppning, allmänt känd som quiltvadd tillsammans. Quiltsömmar är generellt dekorativa och lägga till visuella intryck av den färdiga produkten.

En särskild typ av nål, som ofta kallas en mellan, används för hand quiltning. Betweens skiljer sig från vanliga synålar nålar eftersom de är kortare och något starkare. Storleken på mellan en quilter använder beror på storlek och typ av söm han blir sy. Ett nummer mellan fem och 12 används för att notera nålens storlek. Ju mindre nålen, den större nålen nummer.

Eftersom handen quilting kräver att quilter tryck kanylen genom med spetsen på fingret, många tycker att bära en fingerborg att vara till hjälp. Kaus för handen quiltning kommer i flera olika material. Metallfingerborgar är i allmänhet den mest hållbara medan läderversionen ger quilter ett bättre grepp om nålen. Fingerborgar är vanligtvis bärs på långfingret av Quilters nålen handen.

Quilters kan lämna täcke i sina varv eller genom att säkra tyg och vadd i en quiltning hoop eller ram. Bågen eller ramen håller tyger och vadd spänd. Detta gör att quilter att arbeta utan att behöva oroa material rörliga och skapa en ojämn täcke. En ram fungerar bäst för personer som är handen quiltning ett stort projekt, såsom ett täcke för en säng. Om en quiltning hoop används, kan personen hela tiden måste sluta sy för att flytta material över på bågen. Människor som arbetar på mindre quiltprojekt kan känna sig bekväm quiltning utan stödsystem.

Hand quiltning producerar en distinkt linje av stygn som ser annorlunda ut än stygnen produceras på ett täcke sytt med maskin. Raden av stygn kallas en skugglinje. Hand quiltade sömmar tenderar att rynka och är vanligtvis mindre rakt än maskinstygn. Quilters använder ofta det rakstygn, en raksöm görs genom att sticka nålen och tråden genom tygerna, nålen rör sig över ett stygn, och sedan trycka tillbaka den i tygerna.

Quilters ordna rakstygn i mönster som kompletterar sömmarna och utformning av täcke tyg. Diket Mönstret är en quiltning stygn sys nära sömmarna av ett täcke blocket, så att quiltsömmen är nästan inte märks. Fler dekorativa quilting mönster inkluderar slingrande och stippling, som sys på frihand.

  • Täcken kan göras utan användning av en symaskin.
  • Några hand quiltare täcke i sina varv.