Vad är en Plattång?

June 11

En plattång är ett verktyg för att ta bort curl och vågor från håret, och det finns flera metoder för att åstadkomma detta. Ett antal företag gör uträtning strykjärn, medan andra gör kemiska hår relaxers; både strykjärn och kemikalier är utformade för att ändra strukturen av håret. Som kan verka uppenbart, kan detta leda till skador på håret, och många hår proffs rekommenderar att du använder specialiserade hårprodukter på hår som har rätats att undvika att skada det för mycket.

Hår strykjärn är ganska gamla, med anor åtminstone 1700-talet. När många människor tänker på dessa enheter, de inbillar locktänger, som är utformade för att ge curl till håret, men det är också möjligt att hitta strykjärn eller tång. Eftersom håret är uppvärmd, vätebindningar i håret slappna av, tillåter människor att ställa upp håret i en önskad stil. Genom att värma en plattång som tång eller ett strykjärn och passerar håret genom eller med stöd av den, kan människor skapa mycket rak, slät hår.

Kemiska straighteners är också ganska gammal, även om de tidiga versionerna tenderade att orsaka hår och hårbotten skador. Dessa kemikalier förändras också strukturen av håret, orsakar curl att koppla av utan en yttre värmekälla. De arbetar oftast genom tillämpas och lämnade in för en viss tid innan den tas bort. Beroende på de kemikalier som används, kan håret koppla in rätade utseende under några timmar eller en mycket mer längre tidsperiod.

Många salonger erbjuder professionell hår riktning, som är tänkt att pågå längre än behandlingar som används i hemmet. Fördelen med att gå till en salong är att stylister är erfarna med de skador som ibland kan uppstå till rätade hår, och de kan vidta åtgärder för att undvika det genom att tillämpa mjukgörande krämer och andra skydds serum. En salong personal kommer också att erbjuda tips för att behålla och styling det nya utseendet.

Det vanligaste problemet med rätade hår är torrt, vilket kan få håret att vända sprött. Tillämpa mjukgörande balsam kan hjälpa till med detta, eftersom burktvätt i ljummet till kallt vatten för att undvika uttorkning håret med värme. Många företag gör också strykjärn som är utformade för att minimera värmeskador, med hjälp av keramiska element och andra material, samt kemiska straighteners ofta kommer med specialiserade balsam för att hålla håret friskt.

Individer som använder en plattång ofta kan finna att deras hår blir sprött och tunt. Om detta händer, är det bäst för personen att sluta använda riktmetod för att låta håret att återhämta sig. Det hjälper också till att använda ett rikt, fuktgivande balsam. Vissa människor tycker att det är bäst att klippa håret kort, att bli av de mest skadade delarna av hår.

  • En platt järn kan användas för att räta ut hår.
  • Vissa salonger erbjuder hår uträtning behandlingar som varar längre än hemma behandlingar.
  • Många kvinnor använder rakpermanentningsmedel dagligen.