Vad är Bone Conduction?

July 2

Benledning är överföring av ljud genom ben i skallen till innerörat. Det finns två typer av benledning: kompressions och tröghets. De tidigare reagerar på högfrekventa ljud medan den senare svarar på låglutande ljud. Principen om benledning används i många hörapparater och andra hörseltekniska hjälpmedel.

Endast en del av vad en individ med typiska hörsel hör kommer från benledning: mest ljud färdas genom det yttre och mellanörat. Benledning samlar ljud endast från skallen, och kan manifestera på två sätt: kompression och tröghet. Båda typerna av ljudabsorption hamna i innerörat.

Vibrationerna i kompressions benledning skapas genom stimulering av sensoriska celler genom högfrekventa ljud. De stimuleras via kompression av beniga fall omkring innerörat. De celler plocka upp vågor av ljud som de reser genom luften.

Tröghets benledning involverar vibration av hela skallen som den reagerar på flacka ljudvågor. I detta fall skallen faktiskt rör sig som det reagerar på ljudet. Mittemot till processen för kompressions benledning, förblir innerörat stilla under tröghetsöverledning.

Benledning skapar en annan typ av ljud än det behandlas av den yttre och mellanörat. Skallen sänder inte ljud med så hög frekvens som det yttre och mellanörat. Ett resultat av detta i de flesta människor är deras tänkande att deras röst låter högre än det faktiskt gör för andra.

Principen om benledning används i hörapparater och hörseltekniska hjälpmedel. Ett stöd med användning av benledning vilar på templet och kinden och överför vibrationer av ljud i luft genom att de skallben med användning av en elektromekanisk givare. Denna utrustning skapar mekaniska vibrationer av elektriska signaler. Dessa vibrationer överför till innerörat via skallbenen. Ljudet som produceras liknar, om inte exakt gillar, ljudet överförs genom den yttre och mellanörat.

Det finns också en mängd olika hörlurar kallas bonephones som använder benledning att överföra ljud till innerörat. Headsetet lockar runt örat, snarare täcker den i mitten. Bonephones kan vara till hjälp för individer som lider av mikroti, fonetisk atresi, och andra störningar i det yttre och mellanörat. De kan också vara bra att människor som vill hålla sina öron öppna, antingen som en fråga om komfort eller nödvändighet. Bonephones kan också ge ett klart ljud i bullriga miljöer och ge användaren möjlighet att använda öronproppar för att blockera ut skadligt buller.

  • Principen för benledning används i många hörapparater.
  • Benledning är överföring av ljud genom ben i skallen till innerörat.