Vilka är fördelarna med probiotika för immunförsvaret?

July 15

Probiotika är en typ av nyttiga bakterier som vanligen finns i matsmältningssystemet. Dessa bakterier är en viktig del av immunsystemsvar. Probiotika för immunsystemet är särskilt fördelaktigt. De kan begränsa antalet skadliga bakterier och kan också minska immun Systema € s överreaktion till antigener.

Bakterier i tarmarna kan vara positiva eller negativa. Skadliga bakterier kan orsaka sjukdomar och matsmältningsproblem, och probiotika ger en balans. Forskning har visat att mikroorganismer såsom probiotika har förmågan att överföra information till immunsystemet. På grund av denna interaktion, kan probiotika för immunsystemet faktiskt sätta igång produktionen av antikroppar.

Probiotika hjälper främst matsmältningen genom att förbjuda inblandning av skadliga bakterier. De ytterligare fördelar är utlöser ett immunsystemet och hjälper kroppen att utveckla en resistens mot främmande antigener. Dessa bakterier finns naturligt i tarmkanalen, men livsmedel och kosttillskott kan ge en ökning av probiotiska nivåer.

I vissa fall, har studier visat att probiotika för immunsystemet egentligen inte behöver direkt involverar immunsystemsvar. Probiotika kan arbeta på egen hand att flagga skadliga antigener. Immunförsvaret är dock underrättas om hur probiotika fungerar. Immunsvar kan vara stödjande och bidra till att undanröja utrotas antigener från kroppen.

Symtom på allergi orsakas av patogener som en person är känslig för, till exempel pollen eller dammpartiklar. Dessa patogener invaderar, och immunsystemet reagerar. Ibland patogener intas och introduceras till matsmältningssystemet. Probiotika för immunsystemet arbetet genom matsmältningssystemet att utlösa immunsvar. Dessa särskilda bakterier kan också befolka mängden antigener, vilket minskar replikationen av antigenceller.

Probiotika för immunsystemet har visat sig reducera förekomsten av vanliga sjukdomar såsom förkylningar och influensa. Flera studier har visat att människor som exponerats för mer sterila miljöer utvecklat fler sjukdomar än människor som har mer utsatta för bakterier och har sunda nivåer av probiotika. Detta kan bero på immunsystemet stimulans och reaktioner från probiotika.

Det finns flera sätt att öka probiotika för immunförsvaret. Livsmedel som naturligt innehåller probiotika inkluderar ostar, yoghurt, och vissa typer av mejeridrycker. Kosttillskott såsom pulver och kapslar har också gjorts tillgängliga. Även probiotika kan vara till nytta för immunförsvaret, det finns en chans att öka mängden goda bakterier i kroppen kan vara skadligt. En läkare bör konsult innan några kostförändringar görs.

  • Probiotika finns naturligt i matsmältningssystemet.
  • Probiotika finns naturligt i yoghurt.