Vad är en optisk bänk?

September 4

En optisk bänk, även känd som en optisk skena, är en del av vetenskaplig utrustning som används i demonstrationer som involverar optik och laserljus. Liksom den optiska bordet, stöder optiska bänken ljuskällor, linser och speglar. Optiska bänkar är mycket mindre än optiska tabeller, och deras storlek är en nackdel för experimentell noggrannhet. Inte lämpligt för seriös vetenskaplig forskning, är optiska bänkar används främst som ett klassrum demonstrationsverktyg. Optiska bänkar finns att köpa från många återförsäljare online som specialiserat sig på vetenskaplig utrustning.

Använda en optisk bänk är på många sätt liknar med en optisk bord. Varje del av utrustningen på skenan hålls på plats genom en åtdragen skruv. Lossa skruven tillåter användaren att glida spegeln eller ljuskälla längs skenan. Varje pjäs kommer att lossna skenan om skruven är helt lossas. Den enkla monteringen gör att användaren kan snabbt ställa in bänken.

Dess utformning gör den optiska bänken olämpligt för att genomföra en pålitlig vetenskapligt experiment. En bänk lilla storlek och billigare material gör det benägna att plocka upp yttre vibrationer, en variabel som kan ogiltigförklara ett experiment med hjälp av laserljus. Dessutom är bänken helt enkelt alltför liten för att hålla den utrustning som krävs för att utföra ett experiment. Dessa nackdelar gör den optiska bordet en nödvändighet. Dess större storlek och kraftigare material gör det till en fast, stabil yta som kan stödja flera speglar och prismor.

Det går inte att utföra omfattande experiment, är den optiska bänken ett värdefullt verktyg för gymnasielärare eller grund professorer som visar principerna för optik. I dessa situationer, är en optisk bänk litenhet och användarvänlighet optimala. Efter en demonstration, kan eleverna använda bänken själva, få en djupare förståelse och uppskattning för optik. Till skillnad från de kraftfulla lasrar som finns på de flesta optiska bord, de som ingår i optiska bänkar är låg effekt och helt säker för användning i klassrum.

Många vetenskapliga utrustningsleverantörer erbjuder optiska bänk set. Priset kommer generellt att öka med modeller som är längre och / eller inkludera fler tillbehör. Det är också ett alternativ för en pedagog att skapa en anpassad uppsättning av enbart köpa bitarna han eller hon behöver. Om en pjäs skulle gå sönder under användning i klassrummet, de flesta leverantörer erbjuder reservdelar till ett rimligt pris. En annan fördel är att när dissembled, tar en optisk bänk liten plats i klassrummet.