Hela Roasted Garlic med franska bröd

December 28

Hela rostad vitlök har en bedrägligt söt och något nötig smak. - Inte stark och stickande som man kan förvänta sig. Rostad vitlök är en enkel, billig förrätt för jul sammankomster. Vitlök blir väldigt mjuk efter rostning och gör en beroendeframkallande spridning för franskt bröd. Du behöver servetter för denna aptitretande förrätt. Det är rörigt, men det är bra och förvånansvärt lätt att göra.

Hela Roasted Garlic med franska bröd

Tillagningstid: 5 minuter

Tillagningstid: 1 timme

Utbyte: 12 portioner

4 hela huvuden vitlök, lös yttre skalet avlägsnats

1/4 kopp extra jungfruolja

Salt efter smak

Franskt bröd, skivad i omgångar

  1. Värm ugnen till 400 grader F.
  2. Skär av ungefär en fjärdedel tum från spetsiga änden av varje chef för vitlök. De kryddnejlikor bör exponeras. Placera cut-sidan upp i en liten, ugnssäker panna så att vitlök huvuden passar utan alltför mycket extra rum. (En metall pajform fungerar bra). Ringla toppar med olivolja och strö över lite salt. Täck vitlök och panorera tätt med aluminiumfolie. Stek under 1 timme.
  3. Ta bort folien, låt svalna helt kort, och servera varm. Placera vitlök huvuden på en dekorativ tallrik omgiven av skivat franskbröd.

Har dina gäster pressa vitlöken ur sin jacka höger in en bit bröd. Se till att fastställa en liten skål att samla vitlök skinn.