Vad är Chiavari Stolar?

May 31

Chiavari stolar är populära hyres sittplatser alternativ för alla typer av särskilda evenemang, bland annat bröllop. De kallas också bankett eller balsal stolar och är en typisk basvara av händelse uthyrningsföretag. Denna stol design är hundra år gamla. Chiavari stolar är lätt att känna igen med sin spindel ramkonstruktion och stege liknande tillbaka med en distinkt del av korta, vertikala spindlar på övre ryggstödet. En dubbel rad av spindlar lägger detalj stolens ben.

Den ursprungliga Chiavari stol, som ändrades från en fransk design i 1807 då det togs till Italien, hade bara en ribbträff på ryggstödet och inga spindlar. De tidiga Chiavari stolarna gjordes av medel tonas skogen. Idag, Chiavari stolar finns i många olika trä toner från nästan svart till kornig och oavslutade. Många händelse uthyrningsföretag har också olika medel tonas trä Chiavari stol typer i mahogny bets, som är rödbrun, och valnöt, som är gyllenbrun. Svart och vitt Chiavari stol färger finns också.

Efter trä Chiavari stolarna blev framträdande, andra material såsom bambu och metall började användas för att göra det populära evenemanget sittplatser. Metalliskt ytbehandlingar inkluderar guld och silver toner. Även guld Chiavari stol mönster lägga elegant värme till evenemang såsom bröllop eller banketter, silver versioner ger en svalare, modern accent.

Den transparent akryl Chiavari stol är ultramoderna. Även sitsen är helt klart så att möbeln har en mycket luftig, sofistikerat utseende. Även kristall Chiavari stolar är den vanligaste akryltyp, pastellfärger är också populära. Dessa transparenta färger inkluderar grön, blå och rosa. Eftersom den transparenta säte akryl Chiavari stol typ är en av dess främsta kännetecken är sittdynor inte ofta används på den.

På de andra typerna av Chiavari stol, är vadderade kuddar som vanligen används. Typiskt kuddarna för Chiavari stolar har avtagbar klädsel som kan tvättas. Stoppningen är oftast ganska tjockt skum för extra komfort. Bindningar eller kardborreband fästa kudden vid båda sidor av den främre basen av ryggstödet. Chiavari överdragsklädsel allt från ljus till mörka färger och de flesta är fasta snarare än utskrifter för att göra dem mer mångsidig att blanda med speciella tillfälle konstruktionssystem.

Förutom att jämna kuddöverdrag, finns det också präglade, eleganta stilar såsom damast. Ibland är en rektangulär mantel läggs på ryggstödet. Det kan vara ren spets som för ett bröllop. Andra typer av rygg slida omslag för Chiavari stolar är ogenomskinliga och kan inkludera ett skärp som kan knytas till en lös, flödande rosett på baksidan av stolen.