Vad är Carpet Mats?

January 9

Matta mattor tjänar det dubbla syftet att bevara utseendet på mattor och förlänga dess livslängd. Finns i många stilar och material, vissa matta mattor gjorda för allmänt bruk medan andra tjänar en viss funktion. För kontor och kommersiella anläggningar, funktionalitet och säkerhet är primära oro. Spår, plastmattor som dränerar bort vatten är lämpliga för att bygga entréer, kafeterior, varuområden och för placering nära vatten fontäner. Dessa matta mattor har normalt halkskydd underlag för extra säkerhet.

Hög trafik och andra tunga slitage områden som receptioner, hissar och golv framför kopiatorer är också vanliga kommersiella tillämpningar för plast, halkskydd matta mattor. Mats gjorda av färgglada mattan inlägg som bildar ett företags logotyp är också populära kommersiella alternativ. Dessutom kan plastmattor som gjorts speciellt för användning under kontorsstolar med hjul vara mycket fördelaktigt. Inte nog med att de skyddar mattan de låg på, de gör det lättare för den åkande att röra sig. Dessa mattor förhindrar även statisk uppbyggnad som kan hjälpa till att skydda känslig elektronisk utrustning som datorer och bildskärmar.

En nyare innovation i mattan skydd och säkerhet värms entrémattor. Dessa värmesystem är utformade för att passa nedanför matta mattor, och tjänar till att smälta snö och is och att snabbt torka spåras-in fukt. I begränsa vattenskador på mattan mattan och genom att minimera längden på exponering för fukt, kan livet av installerade mattan vara betydligt längre.

För hemmabruk, kan utseendet på en matta matta eller matta beskyddare vara lika viktig som dess förmåga att skydda mattan. Plastmattor, medan effektiva, kan vara mindre än estetiskt tilltalande. Många mattor och golv butiker erbjuder bundna mattrester i olika storlekar som kan användas som mattor. Färgen på dessa mattor kan antingen matcha den installerade mattor eller kan vara en kostnadsfri kontrasterande nyans. Typiska platser för skyddande matta mattor i hemmet är entréer, hallar, bedsides och undersidan matbord.

Förutom bostäder och företag, bilar är ett annat ställe där matta mattor används ofta. Särskilt framför förarsätet, kan mattor skyddar den inbyggda mattan och potentiellt hjälpa till att bevara bilens andrahandsvärde. Om ett fordon inte är utrustade med golvmattor, kan bil matta mattor köpas på bilhandlare för specifika modeller. Dessa bilmattor är vanligtvis dekorerade med tillverkarens symbol eller logotyp. För en billigare men lika skyddande alternativ kan generiska golvmattor i olika former och storlekar att köpa i de flesta auto tillbehör butiker.