Vad är en Clay Bath?

January 4

En lera bad är en terapeutisk behandling som används för att reducera toxiner i kroppen. Under en av dessa behandlingar är kroppen nedsänkt i lera blandat med vatten. Leran verkar genom att stimulera det lymfatiska systemet och genom att grundligt rengöra huden. Det fungerar som en systematisk katalysator, interagera med bodyâ € immunförsvar. En lera bad kan hjälpa till att lindra eventuella matsmältnings bördor som rör de viktiga organ i kroppen.

Tungmetallförgiftning kan elimineras genom att ta en lera bad två gånger i veckan, i 21 dagar. Arsenik, kvicksilver, bly och aluminium är alla giftiga ämnen som kan ackumuleras i kroppen. Genom att äta vissa typer av fisk eller inandning av giftiga gaser, kan dessa skadliga metaller in i systemet. Dessa metaller kan orsaka problem med matsmältningssystemet och förorening och kan orsaka musklerna försvagas. En lera bad kan bidra till att minska symptom i samband med metallförgiftning.

Det finns många andra metoder för att avgifta kroppen. Dessa metoder kan bidra till att reducera biprodukter som är giftiga och lagras i fett och andra organ. Kroppen lagrar skadliga biprodukter i dessa platser, eftersom det inte kan naturligtvis ta bort dem. Med användning av dessa andra typer av avgiftande metoder kan faktiskt återinföra biprodukterna tillbaka in i kroppen och detta kan orsaka toxisk chock. En lera bad eliminerar och minskar skadliga biprodukter som kommer in i systemet utan några obehagliga biverkningar.

Naturligt källvatten bör användas när du tar en lera bad. Andra ingredienser kan också tillsättas för att förbättra badet. Lägga naturligt havssalt i vattnet kan öka den joniska utbyteskapacitet i lera och gör den mer effektiv. Dricka citron vatten varje dag eller konsumera en tesked olivolja kan bidra till att öka en positiv effekt. Leran kan också blandas med källvatten och intas internt för att hjälpa till med matsmältning.

En lera bad bör endast tas i 15 minuter, i synnerhet för den första behandlingen. Lämnar leran på i mer än 15 minuter rekommenderas inte eftersom huden behöver för att kunna andas. Vistas i badet längre kan orsaka obehagliga symptom som svettningar eller illamående. Temperaturen på vattnet får inte vara högre än 100 grader Fahrenheit (37 Celsius). Vattentemperaturen kan så småningom ökas för en mer effektiv lera bad behandling, men det bör höjas endast långsamt, under en lång tid.

  • Lägga havssalt till en lera bad kan göra den mer effektiv.