Vad är en Online Job Fair?

June 13

En online jobbmässa är ett möte mellan arbetsgivare och potentiella medarbetare i en virtuell plats. Den använder uppkoppling av Internet för att driva interaktion i realtid mellan parter i olika geografiska platser. Företag som ger stöd för denna typ av virtuell händelse användning anpassad mjukvara som har komponenter av Internet streaming, videokonferenser, chatt, och fildelning.

Den traditionella jobbmässa arrangeras mycket på samma sätt som en vanlig handelskonferens. Företagen ställer upp tabeller och bås i ett gemensamt område. Sökande cirkulera genom rummet, samla marknadsföringsmaterial, ställa frågor till företagets representanter, avhopp meritförteckningar och medverka i intervjuer. Schemalagda händelser äger rum hela dagen, inklusive pedagogiska verkstäder, motiverande seminarier och informationsmöten företags run. Informella möjligheter att träffas, hälsar och nätverk är oftast organiserade kring måltider eller sessions raster.

Kostnader för att driva en vanlig jobbmässa kan vara hög. Formatet presenterar också betydande schemaläggning svårigheter att samordna deltagande av flera bolag från hela världen. Såvida sponsor av jobbmässa är väl etablerad, kan det vara ganska svårt att engagera företag utanför ett lokalt område. Tillkomsten utbredda användningen av Internet har gjort online jobbmässa en livskraftig format som bygger på den traditionella jobbmässa för att öka möjligheterna till engagemang.

En online jobbmässa samordnar många av samma verksamhet som den traditionella jobbmässa, men händelsen sker i en virtuell plats som ersätter en anslutning via Internet till fysisk närhet. Användning av Internet har kommit till den punkt där folk kan se och höra vad som händer i andra änden av förbindelsen. Människor i stora avstånd kan samverka i realtid via röst eller text på en blygsam kostnad. Denna tekniska framsteg i social interaktivitet har gjort det möjligt för företag att måttlig virtuella interaktioner som har samma effekt som ett fysiskt möte.

Sökande på en online jobbmässa kan cirkulera genom företagets informations utrymmen på samma sätt som de cirkulerade från bord till bord i en traditionell form. De kan gå med i ett chattrum diskussion med företagets representanter, överföra meritförteckningar via Internet eller titta workshops om direktsändningar. Intervju utnämningar kan göras i förväg och genomfördes under en videokonferens anslutning. Fri form nätverk kan genomföras praktiskt taget genom användning av chattrum och andra typer av interaktiva sessioner.

Online jobbmässor spara pengar och tid. Formatet tillåter också arbetssökande att få tillgång till en bredare grupp av arbetsgivare med mindre ansträngning. I själva verket är arbetsgivaren poolen för en online jobbmässa begränsas endast av arrangörens förmåga att engagera företag. Den sanna nyttan av användningen av tekniken i detta fall är att bryta ner de ekonomiska hindren för framgångsrik engagemang.

  • Arbetssökande kan dela ut meritförteckningar på en online jobbmässa.
  • De som är högt kvalificerade för ett jobb kan kallas till intervju snabbt efter att ha lämnat en jobbmässa ansökan.