Fotografering husdjur in Action Använda digitala SLR

June 13

Oavsett om ditt husdjur är en katt, en hund, en gerbil, en sköldpadda, eller någon annan varelse, kan din digitala SLR fånga din följeslagare lekfulla karaktär och ge dig bilder för att minnas för livet. Ditt jobb som handling fotograf av dina husdjur är att veta sina vanor och att vara där med kameran i handen när de gör något söt.

En gerbil agerande ögonblicket kan vara på hennes hjul, en valp är när som helst hon inte sova, och en katt kan vara i handling endast när lockas av en favoritleksak - eller en untended papperskorgen fylld med skrynkliga papper.

Kamerainställningar för att fotografera husdjur

När du fotograferar ditt husdjur spela, vill du frysa action, så du väljer bländarläge och använda en ganska kort slutartid - 1/125 av en sekund är bra. Välj ett ISO-omfång från 100 till 400, beroende på om du är under ljusa, soliga himmel eller gråa moln. Om du slår in slutartid och den största bländaren (minsta f / stopp-nummer) för objektivet blinkar när du trycker ned avtryckaren halvvägs, kan du inte riktigt utsätta bilden om du inte väljer ett högre ISO. Om du fotograferar i ett rum som inte är väl upplysta, kan du behöva öka din ISO-inställning till 800. Om du använder en ganska modern kamera, du kanske kan öka ISO upp till 1000 och fortfarande har en relativt brusfri bild.

Om du har en äldre katt eller något husdjur som inte spelar på varp hastighet, kan du välja en längre slutartid på 1/60 av en sekund och ändå fryser åtgärden.

Fotografering husdjur in Action Använda digitala SLR

Den brännvidd du använder beror på hur nära du är ditt husdjur. Hålla sig inom ett intervall från 50 mm till 150 mm kan du fånga en bild av ditt husdjur och hennes omgivning, eller zooma in för en tight skjutas av ditt husdjur pouncing på en påse med kattmynta.

Bildstabilisering kan alltid hjälpa dig att fånga en oskärpa fria bilden när du fotograferar rörliga objekt.

Med bilden av ditt husdjur

Om du försöker för en åtgärd skott, få någon att faktiskt engagera ditt husdjur i spel. Du kan inte vara både initiativtagare och fotograf. Få din hjälpare att dingla ett band på ett snöre för din katt eller göra något för att intressera din hund.

Få ner på ditt husdjur nivå. Dina bilder ser mer naturligt om ditt husdjur är i ögonhöjd med kameran.

Fotografering husdjur in Action Använda digitala SLR

När ditt husdjur börjar göra något intressant, zooma in och tryck ned avtryckaren halvvägs för att uppnå fokus. Kontinuerlig autoFokusLäge kan kameran uppdatera fokus medan ditt husdjur rörelser.

När du är redo, tryck ner avtryckaren hela vägen. Kameran tar bilder så länge du håller fingret på avtryckaren när dess i Kontinuerlig Drive-läge.

Byt till en lång slutartid på ca 1/15 av en sekund. Panorera kameran med ditt husdjur att fånga en bild som visar den frenetiska rörelse hennes ben medan hon spelar.

Fotografering husdjur in Action Använda digitala SLR