Hur kan jag Laminat något?

June 15

Lamine, tätning någonting mellan två ark av plast, är ett bra sätt att bevara dokument, fotografier, visitkort, affischer, eller andra papper som är viktigt för dig. Om du vill laminera något, det finns ett antal alternativ tillgängliga för dig.

Det enklaste sättet att laminera något, till exempel ett litet kort, är att köpa små fjäril laminat. Denna typ av laminat består av en plastbit med en annan, självhäftande lappar bifogas. Placera bara dokument du vill laminera mellan de två bitar av plast, skal uppbackning av självhäftande sidan, och jämna den självhäftande sidan nedåt. Fjäril laminat finns i olika storlekar beroende på dina behov. Vissa inslag hålat hål så att de kan fästas på bagage eller något annat du önskar.

Om dina lamine behov är mer omfattande, kan du behöva använda en laminemaskin. Många butiker som erbjuder kontors- och tryckeritjänster, såsom Kinkos, har lamine maskiner och kommer laminera dina dokument, bilder eller affischer för dig. Om du äger ditt eget företag och planerar att laminera regelbundet, överväga att köpa din egen lamine maskin. Några olika alternativ finns tillgängliga.

Påse lamineringsmaskiner kräver att användaren placera dokumentet i en plastficka innan du kör den genom maskinen. Denna typ av maskin använder värme för att täta laminatet. Påse lamineringsmaskiner är ganska överkomliga, och små kan hittas för runt $ 100 (USD). Påse lamineringsmaskiner som kan hantera större jobb kan kosta i låga tusental.

Roll laminatorer är den mest professionella och de dyraste modellerna. De använder värme för att täta arken av plast till dokumentet. Roll laminatorer börjar runt $ 1000 (USD), och de som kan laminera stora dokument som affischer kosta mycket mer, $ 4000 (USD) och väl över. Men om du laminera stora dokument på en regelbunden basis och kräver exakta, konsekventa resultat, investera i en maskin kan spara mycket över tiden. Var medveten om att uppvärmda rulle och påse laminatorer kan skada värmekänsliga material, och ett band laminator kan vara lämpligare för sådana tillämpningar.