Vad är Drakkalla?

June 15

Drakkalla är en visuellt distinkt medlem av arum familjen hemma i Balkan. Denna anläggning producerar en häpnadsväckande lila till svart spathe linda en lång svart blomställning kallas högblad. Den högbladen kan vara så länge som 24 inches (61 cm), vilket gör anläggningen lätta att upptäcka i trädgården. Blooming är också tillsammans med en distinkt doft avsedd att locka flugor för pollinering, dock oftast lukten är mild om inte någon är i direkt anslutning till anläggningen. Plantskolor bär ibland Drakkalla och det kan även erhållas genom handel med andra trädgårdsmästare, för personer intresserade av att odla denna växt.

Denna växt har en mängd olika vanliga namn inklusive stank lilja, voodoo lilja, svart arum, svart drake, dragonwort och orm lilja. Den producerar blad i en spiral arrangemang och kommer blomma på våren eller sommaren, beroende på klimatet. I naturen, Drakkalla växer oftast ensam, även om trädgårdsmästare ibland odla den i hopade planteringar. Anläggningen fortplantar både genom användningen av glödlampor under jord och distribution av utsäde ovan jord.

Den Drakkalla anläggningen kan odlas i USA: s jordbruksdepartement (USDA) zoner fem till åtta. Det kan ta flera år innan en nyplanterad exemplar till blomma, speciellt om klimatet är ovanligt varmt. De växter som full sol till halvskugga och kan odlas som hopklumpade eller fristående prov planteringar förutom odlas längs gränserna. Om en anläggning inte blommar efter flera år, kan det behöva flyttas till en annan del av trädgården.

På grund av lukten, produceras när blomman är på topp, är det en bra idé att avstå från plantering Drakkalla i omedelbar närhet till områden som besöks av människor. De lila-svart blommor, medan mycket dramatisk, kan också kollidera estetiskt med andra växter, och detta bör beaktas vid integrera anläggningen i en landskapsscen. Drakkalla par väl med vintergröna blad och enkla örtartade växter som kommer att kompensera de distinkta blommar utan att konkurrera visuellt.

Människor som har problem med att hitta denna växt på en plantskola eller trädgård leverans butik kan du prova att beställa via en katalog. Trädgårds börser, där människor träffas för att utbyta trädgårds uppgifter, liksom exemplar, kan också vara en användbar resurs. Det är också möjligt att få frön eller glödlampa divisioner från lokala trädgårdsmästare; en promenad runt kvarteret kan avslöja en växer i någons trädgård och trädgårdsmästare är ofta glada att dela med människor som har en intresserad i sina trädgårdar.