Hur ska jag sköta en gravid Bearded Dragon?

October 8

En gravid eller gravid, Skäggagam kräver särskild vård, vilket inkluderar att mata den med livsmedel med hög näringsämnen som kalcium. Den behöver också en plastbehållare tillräckligt hög för ödlan att stå upp i medan lägga ägg. Varje sats av ägg, som kallas en koppling, kan innefatta någonstans från 15 till 35 ägg. En skäggig drake kan leverera från tre till fem kopplingar efter en parning, varje levereras vid olika tidpunkter.

Kalcium är den viktigaste näringsämne att leverera när vårdar en gravid Skäggagam. Kosttillskott krävs minst fem gånger i veckan, och multivitaminer bör administreras tre gånger i veckan. Gröna grönsaker, squash, tranbär, alfalfagroddar, papaya, kelp, och vete gräs är några höga kalcium livsmedel som är bra för en Skäggagam som är väntar. Som små husdjur, är det viktigt att titta på födointaget av dessa ödlor, men gravida skäggiga drakar kräver mer näring, och ytterligare insekts snacks som silkesmaskar och phoenix maskar är också fördelaktigt.

Reptiler är kalla blodiga och kräver värme. En värmelampa bör användas för att hålla den gravida Skäggagam varmt, och exponering för ultraviolett B ljus utomhus också hjälper om temperaturen är över 70 ° F (ca 21 ° C). Bada en gravid Skäggagam rekommenderas också eftersom det är viktigt för den kvinnliga att stanna hydrerade. Frekvent motion kommer att hålla upp sin muskeltonus och göra det lättare för äggen att passera.

Det tar tre veckor i genomsnitt för en gravid Skäggagam att lägga ägg efter parning. En plastlåda bör fyllas med våt sand eller jord för att göra det lätt för henne att gräva ett hål för äggen. Behållaren bör vara ca 12 inches (30.48 cm) högt på den djupaste änden och minska i djupet successivt för reptil för att välja var de vill gräva. När en Skäggagam lägger ägg, bör en varm lampa klämmas till boxen. När äggläggningen är klar, kan djuret sättas tillbaka i sin vanliga kapsling.

Den gravida Skäggagam bör lägga alla ägg som hon har. Om fler kan kännas, bör den kvinnliga omedelbart behandlas av en veterinär. Alla ägg som måste hanteras varsamt. Tippning dem kunde döda embryon, och en liten inkubator bör sättas upp till 86 ° F (ca 30 ° C). Äggen måste också hållas torra under 55 till 75 dagars genomsnittliga inkubationstiden.

  • Kelp är en bra källa till kalcium för skäggiga drakar.
  • Gravida skäggiga drakar njuta ofta äter silkesmaskar.
  • Alfalfagroddar kan inkluderas i en Skäggagam kost.