Hur faktor i Intelligence När Utvärdera Hundraser

October 3

Intelligens är ganska irrelevant när förutsäga hur väl en hund kommer att fungera som en medlem av din familj. Vad är viktigare är trainability eller biddability, kvaliteter som beskriver hur mycket - eller hur lite - en hund rör sig med vad du vill att han ska göra.

En faktor att beakta är jobbet en ras utvecklades för att utföra. Vissa hundar, såsom hundar, har utvecklats för att arbeta ensam eller tillsammans med andra hundar - oberoende av mänsklig kontroll. Vissa raser är utbildade för att följa deras näsor och kommer inte ens höra dig ringa när de är på doften av något.

Utbildningen kan ta udden av tendensen att ignorera dina önskemål, men att få din hund att tänka kommer att bli lättare med vissa raser än med andra.

Tre av de raser som oftast tippad som mycket intelligent - Border Collie, Golden Retriever, och Doberman pinscher - en vallhund, en jakthund, och ett skydd hund, respektive -were alla utvecklade ett nära samarbete med ett mänskligt handler. De kommer förkablad att titta till en människa för vägledning, och om människan vet tillräckligt för att ge den vägledning, kommer dessa raser gärna servera. Det är deras jobb, trots allt.