Vilka är de olika typerna av Skiljetecken Games?

August 15

Lärare kan använda flera olika typer av skiljetecken spel för att hjälpa elever lära sig namn och funktioner för alla skiljetecken. Använda brädspel som involverar bokstäver kan hjälpa eleverna lära korrekt grammatik och meningsbyggnad på ett kreativt sätt som får dem ur sina säten och bort från sina vanliga arbetsböcker. Online skiljetecken spel används också som pedagogiska verktyg, och de kan ge elever som slutför sin ordinarie arbete tidigt något att göra medan de väntar på nästa aktivitet.

Lärare med antsy elever kanske vill få dem att stå upp och flytta runt när du spelar Red Light, Grönt ljus med ett skiljetecken tema. Under det här spelet kommer alla elever börjar i en horisontell linje med lärare står flera meter eller meter bort. Studenterna uppmanas att röra sig mot läraren när en markering kallas ut som inte slutar en mening, till exempel en citattecken, parenteser, eller kommatecken, men studenterna måste frysa om en period, utropstecken, eller frågetecken kallas ut. Studenter som inte fryser därmed kommer att skickas tillbaka till startplatsen, och den som når läraren först vinner spelet.

Team skiljetecken spel kan quiz studenter på grunderna i skiljetecken användning. Eleverna kan välja vad skiljetecken de vill att testas på, och de punkter som de tjänar kommer att baseras på svårighetsgraden. Lärare kan göra utmaningar som sträcker sig från att helt enkelt anger om en mening använder ett skiljetecken korrekt att ge en elev en felaktigt-kantats dom och bad honom att fylla i rätt märken. I de avancerade rundorna, kan lärarna få eleven skapa sin egen mening med hjälp av en specifik märke korrekt.

Lärare kan också spela bingo-liknande skiljetecken spel genom att låta eleverna fylla i fem kolonn galler med en annan skiljetecken i varje ruta. Även om varje elevs galler kommer att fyllas i på olika sätt, kommer den översta raden av lådor allt stava "Bingo". Läraren börjar spelet genom att läsa definitionen av ett skiljetecken eller genom att skriva en mening på tavlan som saknas en nödvändig skiljetecken . Studenterna kommer att markera ut motsvarande ruta på sina brädor tills någon har radat upp en vinnande bingo med en komplett horisontell eller diagonal linje markerade boxar.

Gissar skiljetecken spel kan få eleverna ur sina säten och använda sina hjärnor. Lärarna kommer att skriva en annan skiljetecken flera registerkort. Dessa kort kommer att tejpas till elevernas ryggar utan dem ser vad deras egna kort säga. När spelet börjar, studenter börjar ställa varandra ja eller nej-frågor om märket på ryggen, såsom "Gör jag göra läsaren pausa?" Den som listar ut hennes skiljetecken först är vinnaren.