Premenstrual Food Cravings besläktade med ägglossning

March 4

Om du bara inte kan säga nej till premenstruella cravings, även när du är bantning, har du en bra anledning: Din kropp inte vill att du ska. Din kropp vill extra kalorier och ökad näring när du har ägglossning.

En studie vid University of British Columbia visar vad många kvinnor har misstänkt en tid: Kvinnor äter olika under den andra hälften av sina cyklar - överraskande, men endast om de har ouvelerade den månaden.

Susan Barr, PhD, och hennes kollegor studerade 42 kvinnor och jämförde deras dagliga mat intag med sina dagliga kroppstemperatur. De kvinnor som hade en förhöjd kroppstemperatur, signalering ägglossning, hade ätit fler kalorier under andra hälften av sina cyklar. De kvinnor vars temperaturerna visade ingen förändring, och därför inte hade ägglossning, ändrade inte sitt kaloriintag.

När ett ägg frigörs men är inte gödslas, utsöndrar kroppen progesteron för att starta menstruation. Om inget ägg frigörs, inte den kraftiga ökningen i progesteron förekommer inte. Progesteron har en termogen effekt, med andra ord, det gör värme. För att producera värme, energi - i form av kalorier - bränns.

Kvinnorna visste inte när eller om de var ägglossning, som bevisar att kvinnor omedvetet och automatiskt äta mer för att kompensera för kaloriunderskott. Den genomsnittliga ökningen var cirka 260 kalorier, men vissa kvinnor åt upp till 500 extra kalorier per dag. Kvinnor på piller inte har ägglossning, så att de inte upplever progesteron s bränsleförbrukning.