Hur Fäst Steel Strings till Tuning Post en akustisk gitarr

November 9

När strängarna stål ordentligt fästa bryggan stiftet, kan du fokusera din uppmärksamhet på headstock. Stegen för att fästa stålsträngar till avstämnings posten som en akustisk gitarr är något annorlunda för diskantsträngarna (G, B, E) och bassträngar (E, A, D).

För att bifoga en diskant sträng till avstämnings inlägget, så här:

 1. Dra snöret genom hålet i inlägget.

  Se till att strängarna går i rätt kortplats i muttern. Lämna tillräckligt slack mellan bron stiftet och tuning inlägg så att du kan linda strängen runt stolpen flera gånger.
 2. Kink (eller veck) metalltråden mot insidan av gitarren.

  Hur Fäst Steel Strings till Tuning Post en akustisk gitarr

  Lämna tillräckligt slack för lind.

 3. Medan du håller strängen tätt mot stolpen med en hand, linda tuning peg medurs med den andra handen.

  Hur Fäst Steel Strings till Tuning Post en akustisk gitarr

  Detta steg är lite knepigt och kräver viss fingerfärdighet (men det gör spela gitarr). Håll ögonen på posten för att se till att så strängen sveper runt stolpen, slingrar ner, mot spindeldockan ytan.

Winding strängen nedåt på inlägget ökar whatâ € s kallade brytvinkeln. En skarpare vinkel ger mer spänning ner på muttern och skapar bättre sustain. För att få maximal vinkel, vind strängen så att den sitter så lågt som möjligt på posten. (Detta faktum är sant för alla gitarrer, inte bara akustik.)

För att bifoga en bassträng, följ samma steg förutom att man hamnar strängarna moturs i steg 3 så att strängen går upp i mitten och går över posten till vänster (som du möter spindeldockan).