Lägga vikter till en Yoga rutin

November 9

Yoga med vikter är en hybrid av två kraftfulla, beprövade träningssystem: yoga och bodybuilding. Arbeta med vikter är ett av de bästa sätten att uppnå övergripande fysisk kondition, och yoga är känd som ett system av personlig utveckling genom vilka du kan odla topprestanda och uppnå en högre livskvalitet.

Du behöver inte ha lyft vikter förrän nu att studera yoga med vikter. Vikterna du använder är bara 1 till 5 pounds och är inte svårt att få kläm på. Om du aldrig har plockat upp en vikt innan, vila försäkrade att hålla ett par hantlar eller band på ett par ankelvikter inte tar någon som helst kunskap. Vikterna hjälpa dig att känna mer jordad men inte tynger dig.

Vad du behöver för en yoga med vikter träningspass

Yoga med vikter kräver 1-, 3- eller 5-pounds vikter på handlederna och / eller vrister. Vikterna stabiliserar din kropp och hjälper dig att nå en högre nivå av fysisk nytta och konditione.

Tillägget av vikterna gör att du känner effekten av yogaträning förr. Vikterna träna dina muskler där att vara och vart den ska gå. I en början yoga, kunde flera månader gå innan du börjar "få det." Du måste räkna ut hur och var att flytta olika delar av kroppen. Det tar inte dig så lång tid att förstå vad yoga handlar om när man tränar yoga med vikter, eftersom vikterna hjälpa dig att flytta din kropp i rätt positioner. Vikterna tvinga dig att engagera rätt muskler.

Vägning fördelarna med yoga med vikter

Innan du tar steget och ge yoga med vikter ett försök, kan du vara intresserad av att veta vad de många hälsofördelar med yoga med vikter är. Här är en lista över hälsofördelar som du kan uppleva om du ägna dig åt yoga med vikter:

  • Gör dig starkare: Yoga gör dig starkare och toner dina muskler, men genom att lägga vikterna, ge dig ytterligare uppsving för muskelstärkande och toning befogenheter yoga.
  • Bygger din kärna styrka: Dina kärna muskler är ansvariga för god hållning. Om inte din kärna muskler är starka, kan du inte utveckla musklerna i dina armar och ben till sin fulla potential.
  • Toner dina muskler: Yoga-med-vikter övningar är utformade för att arbeta och tona alla muskler i kroppen.
  • Adresser din flexibilitet och rörelseomfång: Yoga med vikter kombinerar yogatekniker med fysiska kulturpraxis. Målet är att uppnå den rätta kroppen anpassning och andas på rätt sätt i varje rörelse och motion samtidigt som de odlar ett öppet sinne och hjärta.
  • Förbättrar cirkulationen: Dina muskler blir starkare och friskare eftersom de får mer näring. Stretching hjälper också förnya muskler och muskelfiber.
  • Skapar kroppskännedom: Yoga med vikter bygger kroppskännedom. Du kan tänka på yoga med vikter som en dialog mellan din kropp och själ.
  • Adresser balans och koordination: Yoga med vikter hjälper dig att förstå vilka muskler att dra ihop eller koppla av i en åtgärd, och på så sätt den lär balans och koordination.
  • Bygger bentäthet: viktbärande övningar såsom yoga med vikter hjälper ben behåller sin täthet.
  • Hjälper med korrekt andning: Yoga och yoga med vikter är två av en handfull träningsprogram som berör sig andas på rätt sätt.