Vad är blandade tokoferoler?

May 2

Blandade tokoferoler är en kombination av de fyra tokoferoler närvarande i vitamin E: delta-tokoferol, alfa-tokoferol, gamma-tokoferol och beta tokoferol. Några blandade tokoferol kosttillskott innehåller kanske inte alla fyra tokoferoler utan kan kombinera två eller tre i olika koncentrationer; i sällsynta fall kan en tillverkare marknadsföra en syntetisk form av alfa-tokoferol i sig som en blandad tokoferol. Varje tokoferol är en typ av antioxidant, som är ett ämne som kan inhibera oxidation i celler, och därigenom minska risken för cellnedbrytning och sjukdomar som cancer. Naturliga former av alla fyra tokoferoler finns i gröna bladgrönsaker, nötter, fullkornsprodukter och solrosolja.

Förmåner som tillhandahålls av blandade tokoferoler allt från ökad immunitet mot snabbare läkning. De har också varit inblandad i att stoppa vävnadsinflammation. Genom att konsumera blandade tokoferoler snarare än bara en typ av tokoferol, kan en person skörda många olika specialiserade fördelar eftersom varje tokoferol har olika förmågor.

Till exempel är alfa-tokoferol anses av forskare för att vara den mest kraftfulla tokoferol, ger det mest tillförlitliga buffert mot de fria radikalerna som är ansvariga för oxidation och cellförstöring. På grund av denna anledning är det sällan uteslutas från blandade tokoferol kombinationer; nästan alla av vitamin E som innehåller blandade tokoferoler är förankrade på höga koncentrationer av alfa-tokoferol. Noterbart är denna antioxidant också den enda tokoferol som kroppen upprätthåller och lagrar i sina vävnader. Detta sker eftersom en särskild överföring protein i kroppen känner igen alfa-tokoferol och absorberar den i lipoproteiner, så att den cirkulerar genom blodomloppet. Alfa-tokoferol har krediterats med att förebygga hjärtsjukdomar och förbättra neurologiska sjukdomar och olika kroniska sjukdomar.

Gamma-tokoferol är unikt eftersom det är i allmänhet den primära källan av vitamin E som konsumeras i livsmedel på grund av förekomsten av samtida majsbaserade och soja-baserade dieter. Tester visar att det inte blockerar fria radikaler som alfa-tokoferol gör, men kan erbjuda mindre läkning av cellskador av radikalerna. Spridda forskning tyder även gamma-tokoferol är den bästa tokoferol att avvärja prostatacancer och kan också vara den bästa antioxidant för inflammation. Gamma-tokoferol är oftast den näst mest inkluderade antioxidant i blandade tokoferol preparat. Medan kroppen gör metabolisera gamma tokoferoler, vetenskapliga studier tyder på att lite av denna antioxidant faktiskt lagras eller behövs av kroppen; därför är det ofta utsöndras.

Beta tokoferol är förknippad med att balansera ämnesomsättningen och minska risken för reproduktiva organ cancer. Delta tocopherolâ € s betydelse för den mänskliga kroppen förblir oklar för forskarna. För människor som söker efter diet för blandade tokoferoler, läkare rekommenderar mot att köpa varje tokoferol separat eftersom för mycket av en kan hämma effekten av en annan. Single-servering kosttillskott som kombinerar blandade tokoferoler vanligtvis blanda alla antioxidanter i de mest effektiva nyckeltal.

  • Nästan alla av vitamin E som innehåller blandade tokoferoler är förankrade på höga koncentrationer av alfa-tokoferol.
  • Kosttillskott som kombinerar E-vitaminer inkluderar fyra tokoferoler.