Vilka är de bästa metoderna för att läsa skönlitteratur?

July 6

Det finns många metoder för att läsa fiction. Den bästa metoden för en läsare beror på varför de läser boken eller novellen i första hand. Motiv kan delas in i två kategorier: för att njuta av artikeln eller att analysera arbetet. Fiktion analys kan delas in ytterligare studera struktur, innehåll och lingvistik.

Termen fiction täcker ett brett spektrum av skriftligt arbete. Ett verk av fiktion är ett påhittat eller inbillade berättelse om personer som tenderar att vara skapelser av författaren. Dessa kan ställas in i den verkliga världen, i en förändrad version av den verkliga världen eller i en helt skapade världen såsom Midgård eller Narnia. Anglo-American fiction brukar delas in i litterära och genre fiction. Asiatiska och franska litteraturen sällan skiljer mellan de två.

Nedsänkning läsning är där läsaren inte ser att analysera boken, men att njuta av berättelsen. I denna mening, läsaren bryr sig bara om vad som händer. Den bästa metoden för detta är att läsa boken i ett sammanträde, i en bekväm plats och med en bra ljuskälla. Detta är inte alltid möjligt, så många böcker är indelade i kapitel eller hanterbara bitar som kan slukade när tiden tillåter.

Om tid är dyrbar, då läsarna kan anställa skumma läsning eller hastighet läsning tekniker. Detta inkluderar Evelyn Wood läsning dynamik program, som lär individer att läsa verk mycket snabbt. Detta är vanligtvis används för icke-fiktion och har funnit stor fördel med amerikanska presidenter som John F. Kennedy och Richard Nixon.

Semiotik innebär att studera användningen av språket när man läser skönlitteratur. Denna form av analys ser rent på språket och är obekymrad med detaljerna i innehållet. Grammatik och syntax är inte alls lika intressant för eleven här som arkaismer de som finns i Shakespeare och Chaucer, eller de regionalism och slang finns i andra romaner.

Läsa skönlitteratur för att undersöka ett Novela € s struktur syftar till att se hur författaren pusslas ihop berättelsen. Detta kan omfatta detaljerade undersökningar av tomter. Den kriminalroman och thriller är två genrer välplacerade för strukturella undersökningar.

Sociologiska studier vid läsning fiction mål att titta på hur författaren presenterar samhälle där berättelsen är inställd. För sådana elever, är viktigare än själva historien den miljö av romanen. Detta inkluderar hur samhällen och kulturer är representerade och om historisk information är korrekt.

När man läser skönlitteratur, en del elever och analytiker ser mot psykologi boken och dess författare. Detta inkluderar en psykoanalys av karaktärerna och deras motiv. Det kan också titta på tecken som arketyper, en idé som uttrycks av psykologen Carl Jung. Många kritiker ser även att hitta delar av writerâ € s psyke kvar i romanen.

  • Fiktion kan avnjuts bäst i en lugn miljö fri från distraktioner.
  • Att hitta böcker om ämnen som intresserar dig kan förbättra behandlingen.
  • "Immersion läsning" är en term som beskriver en process där läsaren inte analysera skönlitterärt verk, utan snarare har den för dess underhållningsvärde.
  • Att hitta en bekväm plats med god belysning är det bästa sättet att läsa en bok i ett sammanträde.
  • John F. Kennedy gynnade hastighet läsning tekniker.