Förbered din Food Truck för hygienundersökningar

October 27

Målet för hälsoinspektörer ISNA € t att stänga av din mat lastbil eller kommersiella kök. Deras roll är att verkställa lokala livsmedels koder samt att utbilda mat servicepersonal på korrekt hantering livsmedelsmetoder.

När en inspektör besöker din mat lastbil (vanligtvis en gång om året, men se till att du kontaktar din lokala hälsodepartementet att verifiera dess krav), han ser på vissa områden för att hjälpa till att skydda allmänheten. Du måste förstå vad en hälsoinspektör söker för att utbilda dina anställda samt hjälpa dig att hålla ett öga på dessa poster själv.

Kritiska punkter på en hälsoinspektör checklista

På toppen av en inspectorâ € s checklista är de kritiska punkter som relaterar direkt till livsmedelsburna sjukdomar. Dessa poster betecknas i rött på inspektionsblad i många kommuner. Varje överträdelse av en kritisk punkt kräver omedelbar uppmärksamhet och korrigering eller en uppföljande inspektion kommer att schemaläggas för att kontrollera att brott har korrigerats. Följande är typiska kritiska punkter:

 • Observation ordentlig handtvätt
 • Att se maten är kommer från en godkänd källa (t.ex. en retail livsmedelsbutik thatâ € s licensierad för livsmedel)
 • Att se till att livsmedel förvaras hos trygga temperaturer
 • Verifiera att ingen korskontaminering har skett mellan råa och tillagade produkter

Icke-kritiska artiklar på en hälsoinspektör checklista

Även icke-kritiska artiklar arenâ € t är direkt relaterade till livsmedelsburna sjukdomar, kan de ändå bli allvarliga problem om theyâ € re inte korrigeras. Icke-kritiska artiklar som följande brukar anges i blå text på inspektionsblad:

 • Märkta behållare förvaring av livsmedel
 • Nuvarande operatör tillstånd
 • Rätt kalibrerad kötttermometrar
 • Ordentligt rengjorda golv, väggar och tak

Potentiellt farliga matar

Hälsoinspektörer måste uppmärksamma potentiellt farliga livsmedel på grund av de ökade risker den innebär att sprida livsmedelsburna sjukdomar. Dessa livsmedel kräver exakt tid och temperatur tillsyn för att förebygga bakterietillväxt och livsmedelsrelaterade sjukdomar.

Hälsa inspektören kommer att tillbringa mycket av sin tid kontrollera livsmedels innehav och lagringstemperaturer alla dina kött, fågel och skaldjursprodukter för att säkerställa att theyâ € re hålls på säkra temperaturer.

Livsmedelssäkerhet kunskap

Ägare Mat lastbil är skyldiga att ha ett fast grepp om sina lokala hälsokoder som en förutsättning för att driva en kommersiell livsmedelsanläggning. Din personal måste ha upp-to-date utbildning i livsmedelssäkerhet praxis, och de anställda måste kunna uppvisa en stark kunskap om säkra livsmedel hantering och beredning. I många fall kommer inspektörerna frågesport dig och dina medarbetare på denna kunskap.

Här är några frågor du eller din personal kan ställas:

 • Vill du förbereda någon mat i förväg om tjänsten? Hur är dessa livsmedel tillagas, kyls och uttjatade?
 • Har du temperaturrekord? Vem registrerar dem? Var finns termometrar? Hur tycker du kalibrera dem?
 • Vad potentiellt farliga råa livsmedel ni förbereda och servera (ägg, kött, fågel, fisk och skaldjur, och så vidare)?
 • Vill du förbereda mat från grunden? Vilken är din livsmedelsmärkning process?
 • Var är dina sallad ingredienser tvättade, och vad är processen?
 • Vad är din procedur för att begränsa bare-handkontakt med färdiga att äta mat?
 • Vad är din handtvätt och handske-användning politik?
 • Har du en skriftlig policy för en anställd rapporterar sjukdom eller skada?
 • Vem gör ditt skadedjursbekämpning?
 • Vad är din process att utbilda nya medarbetare? Är dina chefer certifierade livsmedelssäkerheten?

  Kontrollera med din statliga Occupational Safety and Health Administration (OSHA) kontoret för att bestämma den nödvändiga frekvensen av denna utbildning.

Anställdas hälsa

När dina anställda är sjuka, måste du se till att de donâ € t handtag och förbereda mat. För att skydda dina kunder, skicka sjuka medarbetare hem eller ge dem en skyldighet som doesnâ € t involverar hantering av livsmedel eller redskap. Person-till-kontaktperson är en ledande orsak till livsmedelsburna sjukdomar, och sjuka medarbetare kan enkelt överföra sina bakterier till dina kunder, oavsett hur försiktiga de sjuka anställda är.

Om en av dina kunder blir sjuk och orsaken är rotad i din mat, har hälsodepartementet befogenhet att kontrollera din Staffa € s journaler och ta prover av livsmedel theyâ € ve förberedda. Syftet med denna åtgärd är att lokalisera den exakta orsaken till sjukdomen i hopp om att förhindra ytterligare förorening.

I vissa fall, har livsmedelsanläggningar stängts tills alla deras anställda inte längre sjuka och inrättandet har steriliserats. För att undvika denna typ av stängning, och den därav träffen till din mat truckâ € s namn, skicka hem dina anställda om de visar tecken på en allvarlig sjukdom.

Håll koll på den tid du skickar anställda hem och hur länge de stannar utan arbete i sina anställdas rekord. Om du gör det kan en inspektör för att snabbt ta reda på detaljerna i sjukdomen.