Hur du köper en lödkolv för din elektronik projekt

August 13

Lödning är användbart för elektronik för att skapa en stark fysisk förbindelse mellan metaller. En lödkolv - även kallad en lödpenna - är det grundläggande verktyget för lödning.

Hur du köper en lödkolv för din elektronik projekt

Här är några saker att titta efter när du köper en lödkolv:

  • Den wattmärkning bör vara mellan 20 och 50 watt. Observera att wattal inte kontrollerar hur varmt lödkolven får. Istället kontrollerar det hur snabbt det värms upp och hur snabbt det återfår sin normala arbetstemperatur efter att ha avslutat varje lödfog.

    Varje gång du löda, spetsen på lödkolven svalnar lite som den överför sin värme till trådarna du ansluter och lodet själva. En högre wattal lödkolv kan hålla en stabil temperatur längre medan du löda en anslutning och kan värma sig snabbare i mellan.
  • Spetsen ska vara utbytbara. När du köper din lödkolv, köpa några extra tips så att du har ersättare till hands när du behöver dem.
  • Även om du kan köpa en lödkolv i sig för under $ 10, spendera några mer dollar och köpa en lödstation som innehåller en integrerad monter. En bra och säker plats att vila lödkolven när den inte används är viktigt. Utan en bra monter kommer din arbetsbänk snart vara täckt med fula brännmärken.
  • En mark tre stift strömkontakten är önskvärt, men inte nödvändigt.

    Grundstötn förhindrar statisk elektricitet som kan skada vissa känsliga elektroniska komponenter när du löda dem.
  • Dyrare modeller har inbyggd temperaturkontroll. Även om det inte är nödvändigt, temperaturkontroll är en trevlig funktion om du kommer att göra en hel del lödning.