Ska jag gör min egna skatter eller hyra en skatt beredare?

November 3

Kom 15 april vi alla måste ta itu med skatter. Oavsett om du lämnar in dem själv eller anlita en professionell för att göra dem beror på flera faktorer, till att börja med hur villiga ni är att spendera önskad tid arbetar med dem. En professionell kommer att debitera dig $ 100 $ eller mer, men det kan vara värt det om du fruktar processen.

Om detta är första gången arkivering skatter, och du tror att de kan vara relativt enkel, prova att göra dem själv först. Om du inte specificera och har få avdrag bör arkivering vara relativt lätt. Försök att använda ett program eller bok, eller fil online på sajter som TurboTax eller TaxCut.

Å andra sidan, om din ekonomi är komplicerade, har köpt eller sålt investeringar under det senaste året, eller om du är arkivering affärs skatter snarare än personligt, kan du vara bättre att betala en professionell, åtminstone för det första året eller två. Under processen, ställa en massa frågor och se till att du förstår vad som händer. Om nästa år du väljer att lämna själv, kommer processen inte verkar så skrämmande.

Att vara rädd för revision är inte nödvändigtvis en bra anledning att anlita en professionell för att göra din skatt. Mindre än en procent av skattebetalarna blir granskade, och detta är direkt relaterad till deras inkomstnivå snarare än sättet dokumenten arkiveras. Om du är reviderade, kan du alltid hyra någon att företräda dig senare.

Om du har arkivering skatter på egen hand under en lång tid utan problem, bör du fortsätta att göra så. Men om du har haft problem tidigare, såsom utbetala, arkivering misstag, eller förseningar, hyra en professionell kan hjälpa dig att komma på rätt spår. Medan alla upprättar bör kunna få dig en liknande återbetalning, är det möjligt att du saknar något som en mer erfaren ögat kan fånga. Om du är i någon brådska och vill ta sig tid att lära sig om aktuella skattelagar, arkivering själv ska vara några problem.

  • Människor som vill lämna in skatter för sig själva kan lämna nätet med TurboTax eller TaxCut.
  • Affärsskatte filers har ofta mer komplicerade skattesituationer och är ofta bättre att hyra en professionell beredare.
  • Många online skatt beredning tillåta människor att förbereda och lämna in en enkel 1040 blankett gratis.
  • En W-2 löne- och skatte uttalande anger hur mycket en anställd betalats för och hur mycket i skatt nekas.