Hur väljer jag det bästa Orchid vas?

November 4

Korrekt visa upp skurna orkidéer eller krukväxter orkidé tar en särskild behållare. Det finns många typer av vaser tillgängliga för användning med skurna orkidéer, inklusive glas - både klara och färgade - bambu och keramiska vaser i diverse höjder och bredder. För krukväxter orkidéer, American Orchid Society (AOS) rekommenderar en asiatisk behållare som är djup och smal för de bästa blommar. Att hitta en vas med en tyngd i botten - eller en som kan ha vikt läggas - är viktigt för långa och tunna men ofta tunga cut orkidéer.

För snitt orkidéer, kan vasen vara kort och rund, av medellängd och avsmalnande, eller lång och smal. Den största faktorn att tänka på när man väljer den bästa orkidévasen är blommans topp-tung karaktär. Oavsett vilken typ av vas du föredrar, kommer den bästa orkidé vasen måste vägas på botten. Vissa orkidé vaser har en tyngd i botten, men dekorativa småsten, stenar eller bark är också vanliga föremål som används i botten av en orkidé vas för att stabilisera behållaren.

Glas orkidé vaser finns i alla former och storlekar. Vintage glasvaser har en speciell charm som kompletterar den moderna överklagande av en orkidé. Du kan titta i antikaffärer för Old World glas, knopp vaser och ljusstakar som gör kreativa fartyg. Om du letar efter ett mitt orkidé vas, kan vintage glasvas visa upp de fina blommorna och gnista en konversation med middagsgäster.

Färgade glas vaser kan lägga ett extra lager av dramatik till en orkidé arrangemang. En romantisk och modern stil kan reflekteras med en röd, textur glasvas innehåller några vita orkidéer. För en mjuk och sval humör, gå med en återvunnen glasvas och blå eller lila orkidéer.

Andra typer av dekorativa vaser perfekt för snitt orkidéer kan hittas nästan var som helst vaser säljs. En traditionell glaserad lerkruka kan vara en passande orkidé vas för en avslappnad eller rustik inredning. För en exceptionell orkidé vas, kolla med lokala konstnärer och online blomsterbutiker som arbetar med orkidéer. Du kan hitta en egen konstverk bara perfekt för ditt hem eller kontor.

För rotade orkidéer, har AOS dokumenterat några specifika skäl till varför en asiatisk orkidé vas bör användas, särskilt för små cymbidiums. Skälen är baserade på många års erfarenhet odla starka och friska orkidéplantor. De djupa växande rötter cymbidiums är långa, starka och passar bäst för en lika djup kruka. Orkidéer växer enligt den behållare i vilken de planteras, så ett stort behållare kommer att uppmuntra lateral tillväxt och en smal behållare kommer att främja vertikal tillväxt. Den senare rekommenderas för optimala blom.

  • En vintage glasvas kan fungera bäst för en mitt orkidé vas.
  • Florister har oftast olika former och storlekar av vaser som kan användas för att ordna orkidéer.