Bad för Bones - Att vara för tunn

June 26

Ni kanske minns den tonåriga angst av känsla "för tjock", även när din vikt knappt rört 100 pund märket. Tonåringar idag är så mycket medveten om sin vikt, och många, om inte de flesta, tonårsflickor vill vara smal. Tyvärr, önskan att vara tunn kan leda till beteenden som kan få förödande konsekvenser för ben på vägen.

Eftersom tonåren är så viktiga i att bygga benmassan som du drar av för resten av ditt liv, beteenden som syftar till att vistas tunn, såsom rökning och överdriven bantning, kommer att resultera i förlust av benmassa som aldrig kan återfås, även om du ändra beteenden som vuxen.

Till exempel, vissa tonårsflickor ser röka cigaretter som ett sätt att stävja sin vikt. En japansk studie visade teens som var oroliga för sin vikt var fyra gånger större risk att börja röka. I själva verket, nästan 30 procent av amerikanska tonårsflickor är vanerökare.

Diet och benförlust

Undvika "det är i att vara smal" betoning idag är svårt, speciellt om du är ung och lättpåverkad. Att vara kraftigt under kan få förödande konsekvenser för ben, särskilt om det finns en tillhörande ätstörning, såsom anorexi och bulimi.

American Psychiatric Society definierar anorexia nervosa och bulimia nervosa på följande sätt:

Anorexia nervosa är

 • En vägran att behålla vikten som är över lägsta vikt anses normalt för ålder och längd
 • En intensiv rädsla för att gå i vikt eller bli tjock, trots undervikt
 • En förvrängd kroppsuppfattning
 • Hos kvinnor, tre på varandra följande missade menstruationer utan graviditet

Läkare och kuratorer direkt behandling av anorexi uppnå viktökning. När en anorektisk når 90 procent av hennes normala kroppsvikt, hennes tid återupptar oftast. Östrogenterapi kan också hjälpa. Studier har visat att ben förloras under denna tidsperiod inte lätt återfått, och ökad risk för frakturer kan vara bestående, även med behandling.

Samtidigt är bulimia nervösa

 • Återkommande episoder av hetsätning, vilket innebär att äta mer än vad som behövs för att tillfredsställa hunger; (Minimum genomsnitt två hetsätning episoder per vecka under minst tre månader)
 • En känsla av bristande kontroll över ätandet under binges
 • En regelbunden användning av en eller flera av följande för att förhindra viktökning:

• Själv inducerad kräkning

• Strikt bantning eller fasta

• Användning av laxermedel eller diuretika

• Hård fysisk träning

 • En ihållande över oro kroppsform och vikt

Bulimiker är inte alltid weight; Många behålla sin vikt inom normala gränser och inte upplever upphörande av menstruationer och benförlust som anorektiker göra.

Den kvinnliga friidrottare triad

Den kvinnliga friidrottare triad kan låta som någon sorts olympisk gren, men det faktiskt beskriver en allvarlig följd av ätstörningar i kombination med för mycket motion. Unga idrottare som deltar i sporter som balett, gymnastik, och konståkning, där hålla sin vikt låg är viktigt, ofta lider av detta tillstånd.

Vad orsakar detta tillstånd? Kombinationen av stränga bantning och överdriven träning resulterar i en förlust av menstruationer, vilket sänker östrogennivåerna. Utfallet? Idrottaren saknar de näringsämnen för att växa starka ben och hormoner för att upprätthålla ben, vilket orsakar benskörhet vid ung ålder, vilket leder till stressfrakturer och försvagade ben som kan pågå en livstid.

En ung idrottare kan verkar ta i ett normalt antal kalorier, men mängden äts kan vara långt under vad hon behöver på grund av hennes kraftigt ökad fysisk aktivitet.

Den kvinnliga idrottare triaden är inte ett ovanligt problem. I själva verket, bland kvinnliga idrottare, kan syndromet förekomma i så många som 50 procent eller mer av idrottare. Om du är förälder, morförälder eller nära vän till en ung idrottsman, titta efter dessa tecken för att se om barnet tar utbildningen till en farlig nivå:

 • Förlust av menstruationer under tre månader i rad
 • Upptagenhet med att äta och / eller med hjälp av bantningspiller, laxermedel eller diuretika
 • Täta besök på toaletten direkt efter att ha ätit
 • Menstruation inte börjat efter ålder 16
 • Alltid klädd baggy tröjor och byxor så viktminskning är inte uppenbart

Flickor med den kvinnliga idrottare triaden kan läggas på hormonbehandling för att leverera nödvändiga hormoner. De måste också vara under en läkares omsorg.

Om du är den relativa, coach eller vän till en ung idrottare, hur kan du hjälpa dem att undvika fällan av den kvinnliga friidrottare triad? Följ dessa tre enkla steg:

1. Inte betona vinna som det viktigaste.

Fördelarna med sport är många, och även om att vinna är stor, inte söker det till priset av permanenta skador.

2. Var medveten.

Titta efter tecken på att din idrottsman vidtar kost och motion för att en extrem, och vänta inte tills du märker allt är ur hand innan de gör något åt ​​det.

3. Vidta åtgärder.

Inte begrava huvudet i sanden när du ser tecken. Förutsätt inte att bara prata med din idrottsman kommer att fixa problemet. Ta hjälp av din läkare och tränare.