Hur att motverka Employee Grapevine

November 16

En vinranka finns bland ditt företags anställda (alla företag har en anställd grapevine). Men du kan begränsa grapevine potential för demotiverande medarbetare genom att mata den korrekt information.

För att hjälpa till att hantera ditt företags grapevine

  • Ge korrekt information. Ställ in posten raka genom att proaktivt kommunicera till alla anställda. Annars kommer förvrängda halvsanningar göra rundor - så kväva dessa destruktiva rykten i sin linda.
  • Dela information snabbt. Dina anställda är mer benägna att lita på och tro dig om du inte hamstra information. Om du tar en stund att förmedla nyheter, kommer folk att undra om du har en dold agenda.
  • Ge en frågestund. Om anställda vet att de kan ställa frågor, kommer de att vara mer benägna att vänta på ett svar innan sprida rykten slumpvis.
  • Håll regelbundna gruppmöten. Dina anställda ska kunna räkna med att få uppgifter med jämna mellanrum. Om så, ska de tillbringar mindre energi söker information på annat håll!
  • Undvik spinn. Håll ditt innehåll okomplicerad och koncist. Alla vet när de hör spin - halvsanningar och propagandaliknande meddelanden - och det enda som spin åstad minskas moral.

En del av att styra grapevine hanterar spekulationer. När någon kommer till dig med frågor, vara ärlig. Du vill inte dina anställda att få uppfattningen att en grupp vet något som en annan inte gör det. Anställda förstår att vissa saker är konfidentiella; i dessa fall, avslöjar så mycket du kan och sedan låta dem veta att resten av historien är konfidentiell.