Gripa tag i en skärmbild

June 27

Det finns flera specialiserade verktyg på marknaden som du kan använda för att fånga vad du ser på skärmen. Du kanske inte behöver en sådan nytta, men eftersom Windows 8 kan du enkelt fånga en skärm.

Här är stegen för att fånga din skärm; de skiljer sig från förfarandet i tidigare versioner av Windows:

  1. Ställ in din skärm så att den speglar vad du vill fånga. (Till exempel startar oavsett program eller öppna oavsett fönster du vill ha synliga.)
  2. Håll ner Win-tangenten (det är den ena på tangentbordet med Windows-logotypen på den) och tryck på PrtScn tangenten. (På vissa tangentbord kan det märkas "Print Screen".
  3. Tryck Win + E. Windows visar en Explorer-fönster.
  4. Använda trädet på vänster sida i fönstret, öppna bibliotek / Bilder / Mina bilder.
  5. Dubbelklicka på mappen skärmbilder. (Denna mapp skapas automatiskt, om det behövs, efter att du utför steg 2.) (Se figur 1.)

    Gripa tag i en skärmbild

    Figur 1. Skärmdumpar mappen.

Skärmdump mappen innehåller alla skärmdumpar som du har fångat, i kronologisk ordning. Filerna sparas i PNG format och filnamnen är alltid "Screen" följt av ett ökas nummer inom parentes. Således kommer filerna att vara Skärmdump (1), Skärmdump (2), Skärmdump (3), etc.

Om du inte vill att fånga skärmen sparas till en fil direkt, kan du använda PrtScn nyckeln utan Win-tangenten. Om du gör det kopierar fångst till Urklipp, där du kan klistra in den i ett annat program. Till exempel kan du klistra in den i ett grafikprogram, ändra bilden på något sätt, och sedan spara den i en fil på datorn.

Detta tips (11.884) gäller för Windows 8.