Vad är Spänning?

April 16

Överspänning är ett tillstånd i vilket spänningen är högre än den nivå att objektet är klassad för. Termen överspänning används oftast för att hänvisa till spänningsförhållanden i kraftledningar, vilket indikerar förhållanden när alltför mycket spänning som reser genom ett kraftsystem. Den kan också tillämpas på eldrivna föremål som datorer för att indikera att spänningen matas till objektet är större än den för vilken objektet har fått betyget. För en elektrisk företag, överspänning ibland för att beskriva en ihållande nivå av spänning över området utsetts för kraftledningen, ett problem tillstånd som kan påverka elektronik och energieffektivitet i alla byggnader som är anslutna till den felaktiga kraftledningsområdet.

De mest skadliga överspänningar orsakas av ett överutbud av el som de upplevde när belysning strejker någonstans i ett kraftnät. När överspänningar orsakas av blixtnedslag, kan effekten variera i de hundratals kilovolt (kV), högspänningsnivåer som kan blåsa säkringar och skador känsligare elektrisk utrustning. Dessa höga spänningsförhållanden kan ta ut elektrisk utrustning och orsaka strömavbrott i de omgivande områdena. Överspänning på grund av blixtnedslag är en av de vanligaste naturliga orsaker till strömavbrott. De kan också orsakas av en plötslig minskning av effektförbrukningen, som om en stor, power sugande apparater som t.ex. en central luftkonditionering enhet plötsligt avstängd eller om en öronbedövande rockband plötsligt stänger sin utrustning på en gång.

Delikat utrustning som kan skadas av hög spänningstoppar vanligen nytta av skydd mot maktförändringar. System som ger överspänningsskydd kan också kallas spänningsoptimeringssystem. Den vanligaste typen av överspänningsskydd är ett överspänningsskydd, som i allmänhet är en remsa av butiker som ansluts till en vägg. Den spänningsskydd har kretsar som ger skydd mot överspänning för de elektriska föremål som anslutits till spänningsskydd. Avancerad spänningsskydd skick makt för ömtåliga elektroniska apparater, ändra det så det ger optimala elektriska egenskaper.

Vissa dataexperter tillämpar villkor för överspänning till en dator för att få den att köra snabbare i en process som kallas överklockning. Att ge för mycket spänning till en dator kan orsaka irreparabla skador på hårdvaran i datorn, om överklockning inte görs på rätt sätt och med uppmärksamhet och omsorg. Den vanligaste orsaken till skador på en dator när överklockning är överhettad datorns processor. Köra en dator snabbare än rekommenderat ger mer värme, så klockare måste ofta använda ett avancerat kylsystem för att ta bort den extra värme som produceras när en dator användaren domkrafter upp spänningen.

  • Överspänning kan orsakas av blixtnedslag.
  • En säkring. Säkringar är utformade för att bränna ut om för mycket ström går genom en ansluten tråd.
  • Termen överspänning kan hänvisa till för mycket spänning reser genom en kraftledning.